200 doktora öğrencisine burs

Güncelleme Tarihi:

200 doktora öğrencisine burs
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 15:33

Yerli ve milli havacılık ve uzay sanayisinin geliştirilmesine katkı sunacak projelere desteğin süreceğini açıklayan Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Erol Özvar: “Bilimsel Araştırma Programı kapsamında 200 doktora öğrencisinin TUSAŞ’ın belirlediği konularda çalışmaları planlanıyor. Burs alacak doktora öğrencileri, YÖK ve TUSAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek panellerde seçilecek” dedi.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlamak üzere YÖK Başkanı Erol Özvar ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil “Türk Havacılık Uzay Sanayii ve YÖK Arasında Yükseköğretim Alanında İş Birliği Protokolü” imzalandı.

YÖK Başkanı Erol Özvar, protokol ile üniversite sanayi iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında yeni bir iş birliğinin hayata geçirildiğini belirterek, Türk havacılık ve savunma sanayisinin öncü kuruluşlarından TUSAŞ ile imzalanan protokolün bu anlamda çok önemli olduğunu söyledi.

200 doktora öğrencisine burs
ÜLKEMİZ KAZINÇLI ÇIKACAK
Özvar protokolle ilgili şunları söyledi: “Önümüzdeki dönem, üniversitelerimizin sanayinin, sanayinin de üniversitelerimizin içinde olacağı, üniversite-sanayi iş birliğinde yeni bir aşamaya geçeceğimiz çok farklı bir dönem olacak. Özellikle TUSAŞ gibi yerli ve milli üretim hamlemizin öncü kuruluşlarıyla yükseköğretim kurumlarımız arasında özlemini duyduğumuz iş birlikleri gerçekleştirilecek, bundan hem üniversitelerimiz hem de diğer kurumlarımız ama her şeyden önemlisi de ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Protokol, YÖK şemsiyesi altında yükseköğretim kurumlarıyla TUSAŞ arasında önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek kapsamlı iş birliğinin de ilk adımı olacağına inanıyorum. YÖK ve yükseköğretim kurumları olarak, TUSAŞ’la birlikte ülkemizin yerli ve milli sanayi hamlesine daha fazla katkı sunmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz.”

Haberin Devamı

ORTAK ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURULACAK
Özvar protokole ilişkin şu bilgileri verdi: “Protokol kapsamında, YÖK ile TUSAŞ arasındaki iş birliğinin artırılması, üniversitelerimizde doktora yapan öğrencilerin, TUSAŞ Teknoloji Yol Haritası Kazanım Planında yer alan çalışma konularına ve TUSAŞ’ın stratejik önceliklerine göre TUSAŞ tarafından belirlenen tez konularında çalışmalarının desteklenmesi ve TUSAŞ imkân ve kabiliyetlerini kullanarak sanayi problemlerinin çözümüne katkıda bulunmaları sağlanacak. Bu amaçla Bilimsel Araştırma Programı kapsamında 200 doktora öğrencisinin TUSAŞ’ın belirlediği konularda çalışmaları planlanıyor. Burs alacak doktora öğrencileri, YÖK ve TUSAŞ ortaklığında gerçekleştirilecek panellerde seçilecek.

Haberin Devamı

Önümüzdeki dönemde YÖK ve TUSAŞ ortak araştırma ve geliştirme projeleri yapma adına birbirileriyle etkili bir koordinasyon halinde olacaklar. Ayrıca bu amaçla ortak çalışma grupları oluşturulacak.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!