15'inci Uluslararası MEB Robot Yarışması başladı

Güncelleme Tarihi:

15inci Uluslararası MEB Robot Yarışması başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2023 16:14

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen, 18 ülkeden 2 bin 716 öğrencinin katıldığı Uluslararası MEB Robot Yarışması başladı. 14 kategoride 4 bin 733 projenin yer aldığı yarışma, 3 gün sürecek.

Haberin Devamı

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 15'inci kez düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması, Bursa'da başladı. Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk, Amerika Birleşik Devletleri, Bosna Hersek, Gürcistan, Hırvatistan, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Libya, Malezya, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Romanya, Ürdün ve Yunanistan gibi 18 farklı ülkeden takımlar katıldı. 2 bin 716 öğrencinin yer aldığı yarışmada 14 kategoride 4 bin 733 proje sunulacak. Öğrencilerinin eğitim süreçlerinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilmeleri amaçlanan Uluslararası MEB Robot Yarışması'nın ödül töreni ise 9 Eylül'de yapılacak.

15inci Uluslararası MEB Robot Yarışması başladı
'TEKNOLOJİMİZİ, GENÇ KARDEŞLERİMİZ TAÇLANDIRACAK'
Bursa Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'ndeki programın açılışına katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu, yarışmalara her yıl daha fazla gencin ilgi gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi; "Burada kalbine teknoloji sevgisi aşıladığımız her bir genç kardeşimiz sayesinde 'Türkiye yüzyılı' daha güçlü olup, yükseklere ulaşacak. Buna inancımız tamdır. Bilgi ve iletişim çağında yerli otomobilimizi, yerli bilgisayarımızı, yerli çipimizi, yerli uçağımızı, yerli gemimizi, yerli uydumuzu, yerli elektronik sistemlerimizi, yerli robotumuzu üreten bir Türkiye hedefi doğrultusunda bilimsel düşünen, endüstriyel otomasyon konusunda kendi teknolojisini üretebilen, bilgi ve becerisini kullanan, girişimci, rekabet edebilme gücüne sahip kişileri yetiştirmek; şüphesiz Milli Eğitim Bakanlığı'nın en önemli görevleri arasında yer alıyor. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında 15'inci Uluslararası MEB Robot Yarışması ile robot teknolojimizi, genç kardeşlerimizin taçlandıracağına yürekten inancımız tam."
15inci Uluslararası MEB Robot Yarışması başladı
YARIŞMAYA KIZIYLA BİRLİKTE KATILDI
Kızı Buğlem Bengi’yle aynı ekipte yer alan Bursa Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi elektronik öğretmeni Ufuk Bengi yarışmayla ilgili şunları söyledi; "15'inci MEB yarışmasındayız. Türkiye'de, bu yarışma senede bir kere yapılır. Bu sene de misafirlerimizi Bursa ağırladı. Temel seviye, ileri seviye, çizgi izleyen robot, tasarla çalıştır, caretta caretta, serbest kategori, su altı robot; yarışları, dron yarışları ve sayamayacağımız birçok robot yarışı kategorisi var. Tozkoparan robot, temel seviye çizgi izleyen robot ve ileri seviye çizgi izleyen robot kategorilerinde katılım sağladık. İddialıyız"

Haberin Devamı

Buğlem Bengi ise ''İlk başladığımızda, hakemden oku alıp, başlayacağız. Ardından, yeşil, mavi, kırmızı olarak oku atacak. Robotumuz çizgiyi takip edecek. 6’ncı sınıftayım ve 5 senedir katılıyorum, çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!