100’üncü yılda 100 farklı etkinlik

Güncelleme Tarihi:

100’üncü yılda 100 farklı etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2022 11:16

Atatürk'ün Türk milletine armağanı olan Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel 100 farklı etkinlik gerçekleştirilecek. Göbeklitepe Belgeseli ve Afrika’da su kuyusu açılmasını da kapsayan proje için 10 milyon lira bütçe ayrıldı.

Haberin Devamı

Altınbaş Üniversitesi, Cumhuriyetin 100’üncü yılı anısına 100 etkinlik içeren bir proje hazırladı. Ulusal ve uluslararası etkinliklerin yer alacağı projenin detayları üniversitenin Mahmutbey Yerleşkesinde düzenlenen basın toplantısı ile paylaşıldı. 10 Kasım'da Selanik Gezisi ile 'Atatürk’ü Anma Töreni' çerçevesinde Gazi Mustafa Kemal'in doğduğu evde başlatılacak olan proje, 29 Ekim 2023'te Cumhuriyetin 100. yılında Anıtkabir'de son bulacak.

Etkinliğin bir diğer noktası olan “Armağan Kitaplar Serisi” ile de 100’üncü yıla özel sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık ve mühendislik gibi yüz farklı alanda bilim insanları tarafından 100 farklı kitap kaleme alındı.  Şu an için 15 tanesi hazırlan kitapların tümü ise 29 Ekim 2023’e kadar okuyucularıyla buluşacak.  Kitaplar, 200'den fazla kütüphaneye ücretsiz olarak gönderilecek.

Haberin Devamı

100 KİTABI TÜRKİYE’YE ARMAĞAN EDİYORUZ
Proje hakkında bilgi paylaşan Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, “10 Kasım 2022’den 29 Ekim 2023’e kadar sürecek yaklaşık on bir aylık bir etkinlik programı düzenledik. Bunun içesinde 100 farklı organizasyon söz konusu. Proje çerçevesinde ulusal ve uluslararası konferanslar, öğrencilerimizin ve Türkiye’deki diğer öğrencilerin katılacağı yarışmalar, çeşitli geziler, etkinler düzenlenecek. Bunların yanı sıra bir de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına armağan ettiğimiz 100 farklı kitap hazırlanacak” dedi.

GÖBEKLİTEPE BELGESELİ ÇEKİLİYOR
Diğer yandan proje çerçevesinde düzenlenecek başka etkinlikler de var. Göbeklitepe’nin hikâyesinin anlatıldığı “Göbeklitepe 101 Belgeseli” çekiliyor. Prof. Dr. Çağrı Erhan, Göbeklitepe’nin Türkiye’nin gelecekteki en önemli markası olacağını belirtti. Belgeseli Türkçe başta olmak üzere İngilizce, İspanyolca, Arapça, Rusça, Çince dillerinde 5 bölüm olarak hazırlayacaklarını ve dünyadan insanların konuştukları dillerin neredeyse yüzde 90'ına ulaşmayı istediklerini söyledi. Yine 100’üncü yıla özel E-Spor Turnuvası, Yelken Turnuvası ve 3x3 Basketbol Turnuvası düzenlenecek. Afrika’da su kuyusu açılışı yapılacak. Cumhuriyet Çınarları Ödül Töreni düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!