Yine köpekleri zehirlediler

Güncelleme Tarihi:

Yine köpekleri zehirlediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Bostanlı'da hayvansever bir ailenin baktığı 1.5 yaşındaki Şaşkın ve dört yavrusu, aynı gün içinde iki kez verilen zehirli mama verilerek katledildi.

BİR yıl önce Güldoğan ailesine sığınan Şaşkın ve yavruları, sabah saatlerinde bahçeye atılan zehirli mamaları yedikten sonra fenalaştı. Komşuların haber vermesiyle eve koşan Celil Güldoğan, hayvanları kaptığı gibi Veteriner Kliniği'ne götürdü. Henüz 2,5 aylık yavrular kurtarılamadı, ancak Şaşkın veteriner hekim Serkan Tarım'ın müdahalesiyle yaşama döndürüldü.

KÖPEĞİ evine getirip işine geri dönen Celil Güldoğan, birkaç saat sonra kızının telefonuyla yeniden eve koştuğunu belirterek, ‘‘Tüm çabamıza karşın ikinci kez verilen zehirden kurtaramadık’’ dedi.

ŞAŞKIN'a yaptığı otopside mideden henüz hazmedilmemiş zehirli mama parçacıklarını çıkarttığını söyleyen veteriner Tarım, ‘‘İlk zehirlenme müdahalesini sabah 08.20'de yaptık. Tedaviden sonra Şaşkın muayenehaneden yürüyerek çıktı. Öğleden sonra ikinci kez zehirli yiyecek verilmiş’’ dedi.

ZEHİRLİ mama verenlerin peşini bırakmayacağını söyleyen Güldoğan, ‘‘Zehirin cinsini tespit ettiriyoruz. Sitriknin çıkarsa Tarım Bakanlığı'na, Metomilse Sağlık Bakanlığı'na başvurup bu zehirleri ithal eden firmaların ruhsatlarını iptal ettirinceye kadar uğraşacağım’’ şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!