Yardım kararı onaylanırsa haksızlık ortadan kalkar

Güncelleme Tarihi:

Yardım kararı onaylanırsa haksızlık ortadan kalkar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 00:00

İzmir’de İl Genel Meclisi’nin cemevlerinin bakım, onarım, elektrik ve su masraflarının İl Özel İdaresi tarafından karşılanması kararı, Aleviler’i mutlu etti.

Haberin Devamı

Alevi- Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, İzmir Valisi Cahit Kıraç’ın kararı onaylaması durumunda büyük bir haksızlığın ortadan kaldırılacağını savundu, “Kararın uygulanması için valiliğin onayı da gerekiyor. Onaylanırsa bir haksızlık giderilmiş olur. Bizim masrafların karşılanması yönünde bir talebimiz yok. Biz gönüllülük esasıyla borcumuzu ödeyip cemevlerini açık tutuyoruz” dedi.

Teşekkür ziyareti

Özel, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan ve Dost Alevi Bektaşi Kültür ve Dayanışma Derneği Cemevi Başkanı Şükrü Göktepe, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci’yi ziyaret etti.

Değirmenci, “Bu işin asıl yeri Ankara ancak biz kendi bütçemizin olanak tanıdığı kadar yardım yapabiliriz. Bütçemizde çeşitli dernek vakıf ve kültür evlerine yardım yapabiliyoruz, bu yardım Vali Bey tarafından dağıtılıyor. Semed Dede Cem Evi’ne 4 yılda Vali Bey tarafından 151 bin lira verilmiş. Cem Vakfı’na kültür evi adı altında iki yılda 20 bin lira yardım yapılmış. Demek isteniyorsa yapılabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eşit mesafede olunsun

Özel de devletin bütün ibadethanelere eşit mesafede olmasını beklediklerini belirterek, “Maalesef zorunlu din derslerinden başlayan anlayışın aynısını ibadethanelerde de görüyoruz. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde dava kazanıyoruz, uygulanmıyor. Sorun zihniyet sorunudur. AKP, CHP ve MHP aynı noktada inanç özgürlüğü konusunda bir araya gelerek karar alsalar daha doğru olur. Olayı siyasetleştirince sorun çözülmüyor. Hükümete yakın olan dernekler yardımı alabiliyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!