Yağmur yağdı acemi define tüneli çöktü

Güncelleme Tarihi:

Yağmur yağdı acemi define tüneli çöktü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2011 00:00

Bodrum Turgutreis’in Kadıkalesi Köyü’nde, yağışların ardından oluşan göçükte 500 yıllık Osmanlı ve Bizans döneminden kalma çeşmenin altında kazılan tünel ortaya çıktı. Bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

BODRUM Turgutreis’in Kadıkalesi Köyü’nde, şiddetli yağmur, bir otelin bahçesinden başlayıp bitişikteki 500 yıllık Osmanlı ve Bizans döneminden kalma çeşmeye ilerleyen tüneli ortaya çıkardı.

Göçük oluştu, tarihi çeşmeye 8 metre mesafede, 15 metre uzunluğunda ve bir metre genişliğindeki tünel günyüzüne çıktı. Emekli öğretmen Mustafa Birol ve Kadıkalesi Muhtarı Adnan Süzen jandarma ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ne haber verdi. Otele gelen jandarma ekipleri, evli ve 2 çocuk babası bekçi A.K.’yi (38) gözaltına aldı.

Arkeolog inceledi

Arkeologları Emre Savaş ve Güner Özver de tüneli inceledi. Tüneli kazdığı düşünülen definecilerin 15 metre ilerledikten sonra U dönüşü yaptığı belirlendi. Tünelin korumak için de kalaslar döşendiği görüldü. Tarihi çeşmenin altında define olduğu düşünülerek bu kazının yapılmış olabileceği ifade edildi.

Akıl dışı kazı

Tünel kazılan yerde tarihi eser olmadığını belirten Savaş, “Bu çok acemice ve akıl dışı bir kazı. Burada eser olması mümkün değil. Muhtemelen bu insan veya insanlar kandırılmış. Çünkü böyle tarihi eser aranmaz. Ayrıca bu kişiler tünelin içinde kalıp ölebilirdi. Kazı, yaklaşık 2- 3 haftalık iş” dedi.
Herhangi bir tarihi eser rastlanmayan tünel iş makineleriyle kapatıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!