Ver elini komşu

Güncelleme Tarihi:

Ver elini komşu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 23:03

AYDIN’ın Didim İlçe Kaymakamı İskender Yönden ve Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Üstündağ, göreve yeni başlayan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia'yı ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kaymakam Yönden, şimdiye kadar 40'a yakın ülke gezdiğini, yakın zamanda gittiği Kos seyahatinde kendisini Türkiye'nin herhangi bir şehrine gitmiş gibi hissettiğini söyledi. Karşılıklı güçlendirilen diyalogun meyvelerini vermeye başladığını vurgulayan Oda başkanı Üstündağ ise, Didim'deki bir seyahat acentesinin Yunan bir partner acente ile Didim çıkışlı Kalymnos-Kos turlarının başlaması aşamasına geldiğini, bununla beraber Didim Belediye Başkanlığı'nın Kos ve Leros adalarına karşılıklı günübirlik seferler yapma aşamasında olduğunu kaydetti. Üstündağ, "Sizden isteğimiz vize işlemlerinin en hızlı ve en ekonomik şekilde yapılabilmesidir. Odamız vize ofisi için yer açmaya, yardımcı olmaya hazır" dedi. Papoulia, Didim’e vize ofisi açılmasının destekçisi olacağını, konuyu gerekli yerlerle görüşeceklerini söyledi.

Haberin Devamı


5 BİN KİŞİ BEKLENİYOR
Yunan adalarına turlar düzenleyecek seyahat acentesi sahibi Ali Çamurcu "Adalara yapılacak günü birlik seferler veya ada turları ilçemizde her yıl tatilini geçirmek isteyen 1 milyon kişi ile Aydın ve Denizli gibi yakın kentlerde yaşayan 1,5 milyon nüfus için önemli bir çıkış kapısı olabilir" diye konuştu. Çamurcu, 6-7-8 Mayıs tarihlerini kapsayacak 3 günlük ilk paket turu, Didim'deki kamu kurum kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarında çalışan personele sunacağını belirtti. Bu sezon turlara 5 bin kişinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!