'Üzümü satmayın fiyat yükselecek'

Güncelleme Tarihi:

Üzümü satmayın fiyat yükselecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 13:38

Tariş Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker çekirdeksiz kuru üzüm rekoltesinin son yılların en düşüğü olmasına rağmen fiyatların düşürülmeye çalışıldığını söyledi, üreticileri satmamaları için uyardı.

Haberin Devamı

Sezon başında kilogramı 6 liranın üzerine çıkan çekirdeksiz kuru üzüm fiyatlarının, rekoltenin çok düşük olduğu bu yılda, her hangi bir neden yokken 5 liraya düştüğünü söyleyen Türker, fiyatlarının düşürülmesine karşı bilinçli hareket ederek üreticinin direnmesi halinde bu oyunu bozabileceğini belirtti. Üreticinin önemli bir bölümünün iki yıl önce fiyatların önce yükselip sonra hızla düşmesi nedeniyle bu yıl da aynı durumun yaşanacağından korktuğunu hatırlatan Türker, bu yıl çekirdeksiz kuru üzümde dünya fiyat ve koşullarının farklı olduğunu söyledi.

Üzümü satmayın fiyat yükselecek


Üreticilerin bu sene üretimlerinin büyük bölümünü çok kısa süre içerisinde elden çıkararak piyasaya sürdüğünü söyleyen Türker, "Mevcut rekolte durumuna göre üreticilerin ellerinde kalan az miktardaki çekirdeksiz kuru üzümün çok değerli olduğunu ve üreticilerin de bunun farkına varmaları gerekir. Dünya çekirdeksiz kuru üzüm rekolte miktarı önceki yıllara göre düşük olduğu dikkate alındığında üreticinin panik yapmaması ve buna direnmesi halinde fiyatların yükselmesi beklenmelidir" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!