Uşak'ın ilk hedefi turizm

Güncelleme Tarihi:

Uşakın ilk hedefi turizm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2012 10:42

UŞAK'ta ‘36'ncı Turizm Haftası’ kutlama etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelink konulmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Uşak vali yardımcıları İsmail Gürsoy, Mehmet Ünale ve öğlencilerin katıldığı törende, Atatürk Anıtı'na, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk tarafından çelenk konulmasının ardından, Turizm Haftası nedeniyle şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk törende yaptığı konuşmada, Uşak'ın turizm alanındaki eksikleri tespit edeceklerini belirterek, “Sahip olduğu tarihi, kültürel ve turistik potansiyellere rağmen turizm alanında istenilen düzeyde değiliz. 2 bin 500 yıl öncesinin Lidya Dönemi'ne ait Karun Hazineleri'nin ilimiz müzesinde sergilenmekte olması bize ayrı bir zenginlik kazandırmaktadır. El ve ev ürünlerimizin zenginliği, halı, kilim, battaniye, deri ve fayans gibi ürünlerin yanı sıra termal potansiyelimiz, doğal güzelliklerimiz ve kültürel değerlerimiz var. Uşak'ın tanıtımı için toplumun her ferdine görev düşüyor” dedi.
Halk oyunları gösterisinin ardından kutlamalara Uşak Valiliği'nde devam edildi. Vali Çakacak, 2011 yılının 13-15 ekim günlerinde Uşak'ta düzenlenen ve daha sonra kitap haline getirilen 2'nci Uşak Sempozyumu hakkında bilgi verdi.
Vali Çakacak, “Sempozyum sayesinde ülkemizin değerli bilim adamları ve araştırmacıları ilimize gelerek Uşak'ın coğrafyası, edebiyatı, eğitimi, ekonomisi, tarihi, fen ve teknolojisi alanlarında yeni ve orijinal bildiriler sundu. 2 ciltlik kitap Uşak'ın geniş kitleler tarafından tanınmasını sağlayacak” diye konuştu.
2'nci Uşak Sempozyumu'na katkıda bulunan Uşak Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Öntuğ, sponsor olan Umpaş Seramik ve Anadolu Seyahat firma yetkililerine plaket veren Vali Özdemir Çakacak, yaptıkları haberlerle ilin tanıtımına katkı sağlayan Doğan Haber Ajansı'na ve diğer basın mensuplarına da teşekkür belgesi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!