Ünlü pilatesçi Bodrum’da

Güncelleme Tarihi:

Ünlü pilatesçi Bodrum’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2015 17:34

PİLATES Gurusu olarak bilinen ünlü pilates eğitmeni Michael King, Avenue Bodrum Pilates Stüdyosu’nun daveti üzerine Bodrum’a geldi. King, Bodrum’daki pilates eğitmenlerine ve pilates severlere 2 gün boyunca eğitim verecek.

Haberin Devamı

Avenue Bodrum Pilates Stüdyosu’nun daveti üzerine dünyaca ünlü pilates gurusu Michael King, Bodrum’a geldi. King, Bodrum’daki pilates eğitmenlerine ve ders almak isteyenlere 2 gün eğitim verecek. King, sabah saatlerinden itibaren yer pilatesi (mat) derslerine başladı. King, 25 katılımcı ile birlikte, esprili ve eğlenceli bir ders yaptı. Pilatesin aslında erkek sporu olarak ortaya çıktığını belirten King, Türkiye’de daha çok kadınların ilgisini çektiğini ve erkeklere de ulaşılması gerektiğini vurguladı.

Bodrum’a ilk kez geldiğini belirten King, "İlk gün yer pilatesi (mat) eğitimi, ikinci gün ise reformer pilates (aletli pilates) eğitimi vereceğim. Birkaç yıldır Türkiye’ye geliyorum, Bodrum’a ise ilk gelişim. Yıllardır Türkiye’deki pilatesi de takip ediyorum. Çok güçlü ve geniş bir piyasası var. Ama pilatesin orijinal hali erkekler için geliştirilmiş bir teknik. Türkiye’de genelde kadın sporu olarak biliniyor ama öyle değil, erkek tarafından yaratılmış, erkek sporudur. Pilates deyince bale ve dansçılar düşünülüyor. Yaratıcısı, boks ve eskrim ile uğraşıyordu. Maço bir spordur. Burada da erkeklere tanıtılması gerekiyor. Futbol, rugby, kriket gibi birçok spor dallarında, sporcular güçlenmek için pilatesi tercih ediyor. 37 yıldır pilatesin içindeyim. Eskiden bodrum katlarında bizlere yer veriliyordu, bugün ise geniş ve ferah yerlerde çalışmak beni çok mutlu ediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!