Uğur Mumcu Konak’ta anıldı

Güncelleme Tarihi:

Uğur Mumcu Konak’ta anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2016 13:33

Konak Belediyesi, araştırmacı gazeteci-yazar Uğur Mumcu’yu katledişinin 23. yılında adına düzenlenen, ’Uğur Mumcu: Türkiye’de Basın Özgürlüğü ’Can Dündar, Erdem Gül’ konulu panelle andı.

Haberin Devamı

Uğur Mumcu Konak’ta anıldı

Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi’nde gerçekleşen panele Birgün Gazetesi’nden Barış İnce, Gazete Port’tan Mustafa Hoş ve gazeteci Burcu Karakaş konuşmacı olarak katılırken, etkinliği aralarında Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da bulunduğu çok sayıda kişi izledi. Panel öncesi 24 Şubat’a kadar açık kalacak olan, ’Basında Kara Gün: Tan Matbaası’na Baskın Sertel Ailesi Sergisi Selanik’ten Sıla’ya’ adlı serginin açılışı da gerçekleştirildi.

Uğur Mumcu’nun anıldığı, Türkiye’deki basın özgürlüğünün ele alındığı panelin açılış konuşmasını Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Pekdaş, düzenledikleri etkinlikle hem 24 Ocak 1993 tarihinde evinin önünde arabasına konan bombanın patlatılması sonucu katledilen Uğur Mumcu’yu andıklarını hem de basın özgürlüğünü, baskıları, hukuksuzlukları ve adaletsizlikleri konuşmak için bir araya geldiklerini söyledi. Yaşanan tüm zorluklara rağmen mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğini dile getiren Başkan Pekdaş, "Bu koşullarda bile yine ’Adalet’ demek lazım. Tüm katledilen gazeteciler anısına, hukuksuz muamelelere tabi tutulan basın kuruluşlarına, tutuklu bulunan gazetecilere destek için dayanışma içinde olmak, inadına onlara selam göndermek, inadına demokrasi bayrağını yükseltmek lazım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Uğur Mumcu Konak’ta anıldı



Türkiye’de basının geldiği noktayı özetleyerek, gazetecilerin yaşadığı zorluklara değinen Mustafa Hoş, sadece ’Barış’ dediği için evinde gözaltına alınan insanlar olduğunu; oysa doğru ve gerçeğe sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Burcu Karakaş ise "Türkiye’de medya üzerindeki siyasi baskı içinden çıkılmaz bir hal aldı. Ana akım medya bu baskılara ne kadar göğüs gerebilir bilmiyoruz. Türkiye’de basın özgürlüğü her zaman sorundu ama şimdi bu sorunun eşi benzeri yok. Gazetecinin yayınlayabileceği haber alanı kalmadı. Çember giderek daralıyor" dedi. Panelistlerden Birgün Gazetesi Yayın Danışmanı Barış İnce, Uğur Mumcu’nun dokunduğu konulara bugün bile dokunmanın zor olduğunu dile getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!