"Türkiye mülteci kampı olmasın"

Güncelleme Tarihi:

Türkiye mülteci kampı olmasın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 16:45

MHP İzmir 1. Bölge milletvekili adayı Senem Kılıç, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptıkları görüşmeleri gündeme taşıdı.

Haberin Devamı

Erdoğan ve Davutoğlu’nun kapalı kapılar ardında ülkenin geleceğini başka ülkelerin başbakanlarıyla konuştuğunu, ancak bu konuda millete hiçbir bilgi vermediklerini belirten Kılıç, “Kapalı kapılar ardında ne konuşuldu?” diye sordu. Merkel’in mülteci pazarlığı yapmak için Türkiye’ye geldiğini savunan Senem Kılıç, İzmir’de şu an 70 bin Suriyeli’nin yerleşik yaşadığını, yüz binden fazla mültecinin de Avrupa’ya geçiş yolunda gelip geçici olarak İzmir’de kaldığını kaydetti, İzmir’in daha fazla mülteciyi ne toplumsal, ne de ekonomik açıdan taşıyabileceğini dile getirdi.


“İzmir’i adres gösterdi”
Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’nin geçen ağustosta yaptığı açıklamayı hatırlatan Kılıç, “Maiziere, Türkiye’de kurulması planlanan kamp için İzmir’i adres olarak gösterdi. İşte tam bu noktada Angela Merkel’in Türkiye’ye gelmesi İzmirliler için iki kat daha önemli. Bir İzmirli olarak soruyorum, Merkel’le kapalı kapılar ardında hangi konular konuşuldu, nelerin pazarlığı yapıldı? Göz boyamak adına AB’de sınırlı dolaşımın önü açılarak İzmir’in Avrupa’nın mülteci kampına dönüştürülmesine ‘Evet’ denildi mi?” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!