Türkiye Enduro Şampiyonası başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Enduro Şampiyonası başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2015 10:30

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından, Halikarnas Motor Sporları Kulübü’nün ev sahipliğinde 7-8 Kasım’da düzenlenecek Türkiye Enduro Şampiyonası 6’ncı ayak yarışlarına dünya süpersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun ismi verilecek.

Haberin Devamı

Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Halikarnas Motor Sporları Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu, Bodrum’da yaklaşık 200 motosikletçinin, bu yıl 4’üncü kez dünya şampiyonu olan Kenan Sofuoğlu için yarışacağını söyledi.

Türkiye Enduro Şampiyonası başlıyor



Enduro yarışından bir hafta sonra 14-15 Kasım’da Türkiye ATV Şampiyonası’nın 4’üncü ve son ayağına ev sahipliği yapacaklarını dile getiren Şefkatlioğlu, şöyle dedi:

"Bodrum motor sporlarında çok önemli bir merkez haline geldi. Enduro ve ATV yarışlarında final heyecanını burada yaşanacak. On yıl önce 30 motosikletle düzenlediğimiz yarışmalara bugün 200’ün üzerinde sporcu katılıyor. Özellikle enduro yarışları, Bodrum’a almak istediğimiz dünya enduro şampiyonası için önemli bir sınav olacak. Bodrum Belediyesi’nin destekleri ile parkuru dünya standartlarına uygun hale getirdik. Fiziksel ve mekanik dayanıklığın ön plana çıkarıldığı parkur, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan etaplardan oluşturuldu."

Bu arada Türkiye Enduro Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren Bodrumlu iki kadın motosikletçi Nilgün Bayırlı ve Ebru Ayden’in antrenmanlardaki performansı nefesleri kesti. İki sporcu da şampiyona öncesi iddialı olduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!