Tiyatro Günleri'ne renkli açılış

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Günlerine renkli açılış
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 01:11

33. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri tiyatro günleri başladı. Mentte 10 gün boyunca tam bir tiyatro rüzgarı estirecek etkinlik kapsamında 15 farklı mekan ve sokakta oyun sergilenecek. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2019 yılına kadar Şehir Orkestrası, Opera ve Balesi ve Şehir Tiyatrosu kurma hedefleri olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Dokuz Eylül Üniversitesi ve ilçe belediyelerinin işbirliğiyle hazırlanan 33. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri, 27 Mart - 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. İtalya, Romanya, Arnavutluk ve Bulgaristan olmak üzere 4 uluslararası tiyatro gurubu ile ulusal, yerel tiyatro grupları oyunlarını sergileyecek. Toplam 24 oyunun sahneleneceği Tiyatro Günleri, Bugün Alsancak Kıbrıs Caddesi’nde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Korteje sahne kostümleriyle katılan oyuncalar büyük ilgi çekti.

Tiyatro Günlerine renkli açılış

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde kurulan sahnede yaptığı açılış konuşmasında İzmir’in tarihinde bir çok sanat yapıtı olduğunu söyledi. Efes tiyatrosu, Bergama tiyatrosu, açığa çıkarmak için çalışmalarına devam ettikleri Kadifekale eteklerindeki Roma antik tiyatronun bunların en çarpıcı örnekleri olduğunu belirten Kocaoğlu "Sanat tüm yaşamı taçlandıran bir uğraş dalıdır. Çok kimlikli yapısıyla İzmir sanata her zaman kucak açmıştır" dedi. Yurtdışında tiyatro gruplarının misafirleri olduğunu belirten Kocaoğlu bu yıl Muhsin Ertuğrul Emek ödülünün ünlü tiyatrocu Zihni Göktay’a verileceğini söyledi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2014-2019 Strtatejik Planı’nda Kent Senfoni Orkestrası, Kent Opera ve Balesi ve İzmir Kent tiyatrosu kurulmasının yeraldığına dikkat çeken Kocaoğlu "İzmir’in bu konulardaki altyapı eksikliklerini tamamlamaya çabalıyoruz. Adnan Saygun sanat merkezi artık dünyada bilinen bir konser salonu oldu. Opera binasının temelini bu yıl atacağız. Fuar hollerini kültür sarayına dönüştürecek proje hazırlıyoruz. Önce altyapıyı kurmak zorundayız. Ancak 2019 yılına kadar olan süreçte üst ve altyapıyı birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. Kocaoğlu’nun konuşmasında sonra İtalyan tiyatrocuların sergilediği müzikli kısa oyunla Tiyatro Günleri başladı.

Haberin Devamı

33. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında Erdal Dinçer’in "…VE PERDE" adlı Tiyatro Afişleri sergisi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Tasarımı öğrencilerinin hazırladığı ’33. Dekor Eskiz Maket Sergisi’, 27 Mart - 5 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir Sanat’ta sanatsaverlerle buluşacak. Sergi açılışı 27 Mart tarihinde İzmir Sanat’ta saat 18.00’da gerçekleşecek.

Tiyatro Günlerine renkli açılış

33. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında, 30 ve 31 Mart ile 1, 2, 3 Nisan günlerinde Tarihi Havagazı Fabrikası’nda İtalyan geleneksel tiyatrosu üzerine bir atölye çalışması gerçekleştirilecek. Atölye çalışmasını İtalya-Torino toplulukları uzmanları yönetecek. İzmir’deki profesyonel tiyatro topluluklarının oyuncuları ile lisans ve lisansüstü oyunculuk eğitimi alan öğrencilere yönelik olacak program ücretsiz gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Tiyatro günleri kapsamında çocuklar için de birbirinden güzel oyunlar sahnelenecek. 31 Mart’ta EskiizmirSemt Merkezi’nde Aslan ile Fare, 30 ve 31 Mart tarihlerinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde Örümcek Adam ile Duman Avcıları, Güzelyalı Kültür Merkezi’nde 2 ve 3 Nisan tarihlerinde Barış Bahane, Nasrettin Hoca Gide Gide, D.E.Ü Buca Eğitim Fakültesi’nde Kırmızı Çizmeli Kedi Müzikali sahnelenecek.

Tiyatro Günlerine renkli açılış

Tiyatro günleri kapsamında Alsancak Dominik Caddesi, Bornova Küçükpark, Buca Forbes, Karşıyaka Çarşı, Kıbrıs Şehitleri Parkı, Agora Parkı, Kemeraltı, Konak Metro, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Göztepe, Konak, Üçyol Metro, Karşıyaka Çarşı, Göztepe Parkı, Konak, Karşıyaka, Alsancak, Bostanlı iskelelerinde açık alan tiyatro ve pandomim gösterileri olacak.

Haberin Devamı

İzmir’deki bu birbirinden güzel oyunlar İzmir Sanat, İsmet İnönü Sanat Merkezi, Tarihi Havagazı Fabrikası, Sabancı Kültür Merkezi, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi, Çiğli Belediyesi Konferans Salonu, Uğur Mumcu KSM Sevda Şener Sahnesi, D.E.Ü Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonu, EskiizmirSemt Merkezi Nikah Salonu, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi, Güzelyalı Kültür Merkezi, Gaziemir Atatürk Kültür Merkezi, Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiytarosu, Ziya Gökalp Kültür Merkezi ve Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde tiyatroseverlerle buluşacak. Bornova, Buca, Çiğli, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Urla ve Gaziemir belediyelerinin de sahneleyecekleri oyunlarla etkinlik zenginleşecek. Festival kapsamında, ulusal ve uluslararası oyunların bilet fiyatları tam 15 TL., öğrenci 7.5 TL. olarak belirlendi. İzmirli tiyatro gruplarının ve sokak tiyatrolarının gösterileri ise ücretsiz olacak. Biletler İsmet İnönü Kültür Merkezi, İzmir Sanat ve Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndan alınabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!