Somalı gençler için gelecek

Güncelleme Tarihi:

Somalı gençler için gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2015 14:27

BODRUM Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği tarafından, Soma Kaymakamlığı, Soma Çocuk Gençlik Gelişim Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ’Maden Somalı Gençlerin Kaderi Olmamalı’ projesi kapsamında, 40 Somalı genç Bodrum’a geldi. Somalı gençler, otelcilikle ilgili 4 ay süresince eğitim alacak.

Haberin Devamı

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (BOYD) tarafından, Soma Kaymakamlığı, Soma Çocuk Gençlik Gelişim Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen ’Maden Somalı Gençlerin Kaderi Olmamalı’ projesi kapsamında, 40 Somalı genç dün Bodrum’a gelerek, Ortakent Mahallesi’nde konaklayacakları ve eğitim alacakları Temenos Hotel & Spa’ya yerleşti.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında 30 çocuğun eğitim masraflarının Rüzgar Elektrik Üretim A.Ş. tarafından karşılanacağını belirten Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcıloğlu, öğrencilerin 4 ay boyunca servis ve mutfak ile kat hizmetleri, ön büro, mesleki İngilizce, animasyon, halkla ilişkiler ve etkili konuşma eğitimleri alacağını söyledi. Karcılıoğlu, Somalı gençlerin, madende çalışmalarının kaderi olmayacağını belirterek, "Soma’dan gelen gençlerimiz kaderlerini değiştirmek için buradalar. Onlar saltanat gibi babadan oğula geçen maden işinden kurtulmak için bir adım attılar. Bu iş onların kaderi değil. Turizm sektöründe eğitimli bir eleman olacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Somalı gençler için gelecek

EĞİTİMLİ ELEMAN EKSİĞİNİ KAPATACAKLAR

Bugüne kadar 4 bin kişiye eğitim verdiklerini hatırlatan Karcılıoğlu, 1994 yılından bu yana eğitimlere katılanların üst düzey görevlere geldiğinin altını çizdi. Turizm sektöründe çalışanların yüzde 87’sinin eğitimsiz olduğunu vurgulayan Karcılıoğlu, "Somalı gençler de turizm eğitimini bitirdikleri zaman yüzde 13’lük şanslı dilimde yer alacak. Bu nedenle sektördeki eğitimli eleman eksiğini doldurmada çok avantajlı olacaklar. Bu gençlerimiz eğitimi tamamladıklarında sertifikalarını alacaklar ve BOYD tarafından turizm sektöründeki bir otele ya da işletmeye yerleştirilerek iş sahibi olacaklar" dedi.

Eğitime katılan İsmail Hakkı Arı, Soma’da madende çalıştığını ama eğitimi duyar duymaz başvurduğunu söyleyerek "Madende çalışmak kaderim olmasın diye başvurdum ve seçildim. Kaderimi değiştirmek için buradayım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Somalı gençler, 7 kişilik ekip tarafından 4 ay boyunca eğitim alacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!