Sökeli madencilerden oturma eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sökeli madencilerden oturma eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 16:12

AYDIN’ın Söke İlçesi’nde, çalıştıkları özel bir şirkete ait kömür madeninden 5 aydır ücret alamadıklarını söyleyerek iş bırakan işçiler, maden önünde oturma eylemi yaptı.

Haberin Devamı

Sökeli madencilerden oturma eylemi

Söke’de özel bir şirkete ait kömür madeninde beş aydır ücret alamadıklarını söyleyen 150 işçi, dört gün önce iş bıraktı. Eylemci işçiler, bugün madenin de bulunduğu Ağaçlı Mahallesi’ndeki bir kahvede bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. 70 kişilik grup adına açıklamayı yapan Bilal Çetindere, şunları söyledi:

"Madencilerin yüzde 90’ını kirada oturuyor. İki aylık ev kiramı ödeyemedim. Elektrik faturamı ödeyemedim. Çocuklarım okula giderken cebine iki lira bile para koyamıyorum. Ailemizi mağdur etmemek için, çocuklarımızı mağdur etmememiz için, bu zor şartlarda yer altına inerek alnımın teriyle paramızı kazanıyorsak; bu parayı da zamanında ailemizi mağdur etmeden almalıyım. Sekiz saat gün yüzü görmeden çalışıyoruz. Gün gelecek belki ben yer altından yeryüzüne çıkamayacağım. Bu tehlike altında çalışıyoruz ve bizlerin parasıyla zengin olanlar bizleri önemsemiyorlar. Biz hakkımız olanı istiyoruz fazla bir şey istemiyoruz. Maaşımızın alın terimizin zamanında ödenmesini istiyoruz. Ancak bize işveren tarafından alacağımızın ne zaman ve nasıl verileceği konusunda garantisini alamıyoruz. Bir eve ekmek aş girmedikten sonra o ocakta çalışmanın bir anlamı yok."

Ardından çalıştıkları madenin önüne giden işçiler, 30 dakika boyunca oturma eylemi yaptı. Eylemci işçiler, ücretleri ödenmezse yarın Kaymakamlık önünde aileleriyle protesto gösterisi yapacaklarını söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!