Sır ölüme asker takibi

Güncelleme Tarihi:

Sır ölüme asker takibi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2013 00:00

TV’deki, ‘Yetenek Sizsiniz’ yarışma programındaki danslarıyla adını duyuran 25 yaşındaki İsmail Akça, Şırnak’ta vatani görevini yaparken, geçen aralık ayında, terhisine 61 gün kala komutanının tabancasından çıkan kurşunla yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı


Akça için, memleketi Kuşadası’nda planlanan cenaze töreni, aileye gelen esrarengiz telefonla ertelendi. “İsmail’in arkadaşıyım” diye bir kişi, olayın intihar ya da kaza olmadığını öne sürdü, ailenin isteğiyle talihsiz gence yeniden otopsi yapıldı. Ateşli silah yaralanması sonucu öldüğü belirlenen Akça, Kuşadası’nda askeri törenle toprağa verildi. Olayla ilgili askeri ve sivil savcılık soruşturma başlattı. Kuşadası Savcılığı’nın otopsi raporu, ifadeler ve bilgileri daha sonra Diyarbakır Askeri Savcılığı’na göndereceği öğrenildi.


Bir kişi tutuklanmış
Bu arada olayla ilgili kafalarında soru işaretleri bulunan acılı anne baba Münire-Asım Akça’yı Genelkurmay Başkanlığı’ndan Tümgeneral Tayyar Süngü ziyaret etti. Soruşturmanın sürdüğünü belirten Süngü, İsmail Akça’nın şehit olmasına neden olan tabancanın sahibi uzman çavuş E.İ.’nin de Diyarbakır Askeri Savcılığı’nın isteği üzerine,“Dikkatsizlik ve tedbirliksiz sonucu ölüme sebebiyet vermek” suçundan tutuklandığını bildirdi. Savcılık izin vermediği için uzman çavuşla görüşemediklerini bildiren Süngü, aileye olayda hiçbir karanlık nokta kalmayacağı sözü de verdi.

Haberin Devamı


İçimiz rahat etti
Olayın tekrar soruşturulmasını sağlayan amca Hasan Akça, Süngü’nün ziyaretinin önemli bir adım olduğunu söyledi, “Bizler eskiden olduğu gibi, bazı şeylerin karanlıkta kalmayacağının ışığını gördük. İçimiz rahat etti. Sorumluların sonuna kadar üstüne gidileceğini öğrendik. Yeğenimin intihar ettiği nüfus kayıtlarına bildirildi. Ancak haberler sonrasında askeri savcılık bu yazının şimdilik durdurulmasını istedi. Tümgeneral de o uzman çavuşun tutuklandığını söyledi. Yeğenim kazaya da kurban gitmiş olabilir ama gerçek neyse onun aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.
İsmail Akça’nın şehit olup olmadığıyla ilgili de bu yargı sürecine göre karar verileceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!