Sığacıklılar eyleme hazır

Güncelleme Tarihi:

Sığacıklılar eyleme hazır
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 01:09

SIĞACIK Körfezi’nde kurulması planlanan orkinos çiftliği için ÇED raporunun alınmasının ardından İzmir İl Genel Meclisi’nden 35 dönüm yer kiralanmasına isyan eden çevreciler eylem yapacak.

Haberin Devamı

Yarın düzenlenecek eyleme aralarında Vahide-Altan Gördüm, İzmir Çetesi dizisi oyuncuları ve Volkan Severcan’ın da bulunduğu ünlüler katılacak. Ayrıca “Kavak Yelleri” ve “Muhteşem Yüzyıl” dizisi ekipleri de setlerinde “Sığacık Körfezi’nde orkinos balık çiftliği istemiyoruz” açıklaması yaparak destek verecek. Ulusal televizyonların haber ve çevre programları yapımcıları Seferihisar’da olacak. Greenpeace’in de destek verdiği eylem sırasında Sığacıklı balıkçılar çiftliğin kurulacağı alanda nöbet tutmaya başlayacak.
Seferihisar’ın CHP’li Belediye Başkanı Tunç Soyer, herkesi eyleme davet etti. Soyer, “Kurulacak 700 ton kapasiteli orkinos balık çiftliği, 50 bin kişinin atığını denize dökmekle eşdeğer bir kirlilik yaratacak. Atalarımızdan tertemiz aldığımız bu denizi, torunlarımıza daha temiz bırakmak için herkesi Sığacık’a davet ediyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!