Sertifikalar Başkan'dan

Güncelleme Tarihi:

Sertifikalar Başkandan
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 14:30

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadın insan hakları eğitim programına katılan kursiyerlerin sertifikalarını düzenlenen etkinlikle dağıttı.


Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, kadın insan hakları eğitim programına katılan kursiyerlerin sertifikalarını düzenlenen etkinlikle dağıttı.
Bayraklı Belediyesi, Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi ve Kadının İnsan Hakları- Yeni Çözümler Derneği'nin işbirliği ile 21 Şubat-5 Haziran 2012 tarihleri arasında gerçekleşen “Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı” sona erdi. İnsan, yurttaş ve kadın olarak haklarımız için dayanışmaya sloganıyla yola çıkan kadınların sertifika dağıtım törenine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ katıldı. Mansuroğlu Semt Merkezi'nde yapılan sertifika törenine tüm kursiyerler yoğun ilgi gösterdi.
Türk Kadınlar Birliği Bayraklı Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nihal Bulmamış, Başkan Karabağ ve Danışman Hatice Tatlı'ya desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Bulmamış ayrıca Başkan Karabağ'ın Türk Kadınlar Birliği Derneği'nin ilk erkek üyesi olması yönünde bir istekte bulundu. Başkan Karabağ da Bulmamış'ı kırmayarak üyeliği kabul etti. Karabağ derneğe yeni üye olan kadınların rozetlerini de kendi elleriyle taktı.
Türkiye'de insan hakları yönünden birçok eksiklik bulunduğunu ve bundan da en çok zararı kadınların gördüğünü dile getiren Başkan Hasan Karabağ, “Haber bültenleri ve gazeteler ne yazık ki şiddet gören kadınlarla dolu. Kadınlarımız kimi zaman nedensiz bir koca dayağı kimi zaman da adına namus denen cinayetlerle anılıyor. Türk Kadını ayağı yere basan, başı dik, üretkendir. Toplumun temel taşını oluşturan kadınların da kendi haklarını en iyi şekilde bilip savunmak zorundalar. Siz de bu fırsatı onlara sunmuşsunuz. Tebrik ederim” dedi.
Bayraklı Belediyesi olarak da ilk günden beri kadına karşı pozitif ayrımcılık gözeterek projeler uyguladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Karabağ, “Kadının Emek Dünyası, Semt Merkezleri, el işi dikiş nakış ve meslek kursları, ücretsiz stantlar ilk aşamada sayabileceğim birkaç örnekten biri.  Bayraklı'dan başlattığımız bu çalışmanın Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.
Başkan Hasan Karabağ daha sonra eğitim programına katılan kursiyerlere sertifikalarını dağıttı. Kursiyerler daha sonra Başkan Karabağ ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!