Seramik yarışması

Güncelleme Tarihi:

Seramik yarışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Rotary Kulübü'nün geleneksel ‘‘Altın Testi Seramik Yarışması‘‘ sonuçlandı. Bu yıl altıncısı yapılan yarışmaya 120 eser katıldı. 98 eser sergilenmeye değer bulundu. Türkiye'nin usta seramikçilerini buluşturan seçici kurul yedi esere çeşitli ödüller verdi, 28 eser de kişi ve kuruluşların özel ödüllerini kazandı.

PROF. Dr. Beril Anılanmert, Bingül Başarır, Prof. Dr. Cengiz Çekil, Prof. Dr. Sevim Çizer, Prof. Dr. Hamiye Çolakoğlu, Tüzün Kızılcan, Prof. Dr. Gönül Öney ve Mustafa Tunçalp'den oluşan seçici kurul; Önder Ünsal'ın çalışmasını birinci, Nurdan Bozkurt'un çalışmasını ikinci, Ali Cemal Köseler'in çalışmasını ise üçüncü seçti. Gençlik ödülü Devrim Kadirbeyoğlu'na, birinci mansiyon Burcu Öztürk Korebe'ye, ikinci mansiyon Defne Sanman'a, üçüncü mansiyon Şelale Büke'ye verildi.

6. Altın Testi Seramik Yarışması'nda ödül alan sanatçılara armağanları 17 Nisan Pazartesi saat 18.00'de İZFAŞ Sanat Galerisi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Geleneksel kişi ve kuruluş

ödüllerini alan sanatçılar

İzmir İnner Wheel Ödülü: Aygül Kafadar

Konak İnner Wheel Ödülü: Canan Aydoğan

Batıçim Tufan Ünal Ödülü: Safiye Beybaşar

Eczacıbaşı Ödülü: Dilek Akdemir

Hürriyet Gazetesi Ödülü: Eda Sopacı

Enis Kipman Ödülü: Tarık Kartal

Seval Özkan Ödülü: Nuri Aktaş

Mekin Kutucular Ödülü: Kaan Canduran

Erdoğan Tözge Ödülü: Volkan Haslıağa

İsmail Şima Ödülü: Ercan Yılmaz

Kevser Tatari Ödülü: İsmail Koral

Mehmet Akgül Ödülü: Erkut Leblebici

Turan Muşkara Ödülü: Zeynep Sevtap Mutlu

Mert Optik Ödülü: Elif Aydoğan

Nadya Kaya Ödülü: Aslıman İnan

Vivian Efrahim Kohen Ödülü: Buket Gürel

Sönmez Tezcan Ödülü: Ebru Pınar Gökdeniz

Gül Şükran Kocagöz Ödülü: Aysel Gündüzdemir

Cüneyt-Melis Türkoğlu Ödülü: Hüseyin Özçelik

Sersa Seramik Ödülü: Soner Bilge

Argun Özusta Ödülü: Funda Özkan

Selmin Meltem Günel Ödülü: Işıl Güleyen

A.Erdinç-M. Yemişci Ödülü: Tülin Akarca

Filiz Sarper Ödülü: Ahmet Uğurcak

Nushet Berkman Ödülü: Aydın Mutlu

Talat Muşkara Ödülü: Mustafa Kemal Genç

Batı Söke Ödülü: Şüviyzat Özgen

İZFAŞ Ödülü: Murat Küçükkayalı

Oda Orkestrası kutsal yolculukta

GÜRCİSTAN Devlet Oda Orkestrası, ‘‘Avrupa'dan Kudüs'e Kutsal Yolculuk'' isimli turne programı çercevesinde Türkiye'de de iki konser verecek. Tiflis Konservatuvarı öğretmen ve öğrencilerinin 1964 yılında kurduğu orkestra, bugüne kadar dünyanın birçok yerinde başarılı konserler verdi ve sayılı oda orkestraları arasında yerini aldı. Ünlü Kemancı Liana Issakadze'nin sanat direktörlüğünde çalışmalarını sürdüren Gürcistan Oda Orkestrası, Gürcistan Devlet Başkanı Eduard Şıvardnadze'nin desteğiyle gerçekleştireceği ‘‘Avrupa'dan Kudüs'e Kutsal yolculuk'' turnesinde Tiflis, Eichstad, Venedik, Roma, Salermo, Patras, Atina, İzmir, İstanbul ve Kudüs'te konser verecek. 26 Nisan Çarşamba saat 21.00'de Efes Convention Center'daki konser için İzmir'e gelecek orkestranın üyeleri Meryem Ana Evi'ni de sziyaret edecek. Numan Pekdemir'in sanat koordinatörlüğünde yapılacak konserin geliri Barbaros Çocuk Köyü'ne bırakılacak.

İzmir’in yeni tarih dergisi

TEPEKULE Kitaplığı, yerel tarih araştırmaları dergisi ‘‘Tepekule Tarih''in yayımladı. Üç ayda bir çıkacak dergi, 2 milyon liradan büyük kitabevlerinde satışa sunuldu. Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğü'nü Hakan Taşkıran'ın üstlendiği derginin danışma kurulunda Engin Berber, Ersin Doğer, Erkan Serçe, Sabri Sürgevil ve Şükrü Tül görev alıyor. Zengin bir içerikle çıkan ilk sayıya Hazar Alapınar, Hasan Arıcan, Zeki Arıkan, Ersin Doğer, Lale Doğer, Akın Ersoy, Yücel Gürsel, Bülent Kutlu, Abdullah Martal, Ioanna Samuilidu, Erkan Serçe, Sabri Sürgevil, Hakan Taşkıran, Şükrü Tül, Ahmet Uhri, Ferit Ünsal, Özlem Yaşayanlar Yazıcı ve Galip Yener yazılarıyla katkıda bulunmuş.

Büyüksaraç, okulu için söylüyor

İZMİR Devlet Opera ve Balesi solist sanatçısı Soprano Aytül Büyüksaraç, mezunu olduğu İzmir Özel Türk Lisesi'nin 50. kuruluş yıldönümü kutlamalarına sesiyle katılıyor. İZDOB sanat yönetmenliği ve müdürlüğü görevini de yürüten Büyüksaraç, bugün saat 20.30'da İTK Cahit Gürkan Salonu'nda Bas Ayhan Baran ile şan konseri verecek. İtalyan piyanist Eddie de Nodai'nin eşliğinde iki sanatçı opera dünyasının en sevilen aryalarını seslendirecek. Büyüksaraç ve Baran, Mozart'ın ‘‘Saraydan Kız Kaçırma'' operasından ‘‘Blonde ve Osmin'', ‘‘Figaro'nun Düğünü'' Operası'ndan ‘‘Suzanne ve Kont'' ile yine Mozart'ın ‘‘Don Gidvanni'' Operası'ndan ‘‘Don Giovanni ve Zerlina'' aryalarını birlikte seslendirecek.

Euterpe’nin bahar sayısı çok keyifli

İZMİR'de on yıldır farklı bir anlayışla müzik eğitimi veren Maria Rita Epik Müzik Kursu, müzik dostlarıyla ‘‘Euterpe'' isimli dergiyle buluşuyor. Mitolojide Zeus'un ‘‘Musalar'' olarak anılan dokuz sanatçı kızından Euterpe'nin ismini taşıyan dergide, haberler, tanınmış müzik insanlarıyla söyleşiler ve araştırmalar yer alıyor. Keyifle okunan derginin yeni sayılarını, müzikseverler merakla bekliyor.

UNUTMAYIN!

Dıgıl Kültür Sanat Kahvesi'nde bugün saat 15.00'de müzik dinletisi, söyleşi ve imza günü var. Saat 14.00'de İzmirli Grup ‘‘Umuda Ezgi'' son albümleri ‘‘Savrulma Düşlerim'' üzerine söyleşi yapacak, şarkılarını dinletecek ve albümü imzalayacak.

Hamle’den yeni oyun

HAMLE Tiyatrosu, sezonun yeni oyunu ‘‘Kadın'' ı sahnelemeye başladı. Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın eserinden Ali Haydar Erçığ'ın uyarlayıp yönettiği oyunda Füsun Biçer, Bekir Demiröz, Ahmet Mutlu Erçığ, Nilay Doğan, Burçin Mercan, Seçil Uzlaş, Senem Gülek, Ufuk Algan, Ezgi Tuncel rol alıyor. Oyun her hafta perşembe ve cuma günleri saat 20.30'da Gazi İlköğretim Okulu Tiyatro Salonu'nda perde açıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!