Şehit ateşi tüm Ege'yi yaktı

Güncelleme Tarihi:

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2015 10:50

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki saldırıda şehit olan askerlerin evlerine ateşi düştü. İki ayda üçüncü şehidini veren Salihli'nin yanı sıra tüm Ege şehitlerine ağlıyor.

Haberin Devamı

TURGUTLU’YA DA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki Dağlıca bölgesinde, PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden 24 yaşındaki Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un Manisa’nın Turgutlu İlçesi’ndeki babasının evine ateş düştü.

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyon için yola çıkan konvoya, PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırıda 16 asker şehit oldu. Şehit düzen askerler arasındaki Komando Uzman Çavuş Tolga Artuğ’un Turgutlu’nun acı haberi, Cumhuriyet Mahallesi, Dar Sokak’taki babasının evine verildi. İki yıllık uzman çavuş Artuğ’un şehit olduğu haberini annesi Sevcan Artuğ ve babası Ercan Artuğ’a Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Garnizon Komutanı Binbaşı Ömer Haşim Olgun ve Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Sezer birlikte verdi. Aslen Iğdırlı olan şehit uzman çavuşun annesi Sevcan Artuğ, acı haberi alınca "Elleri kırılsın" diyerek, gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

Evin önünde hazır bekletilen sağlık ekipleri, şehidin fenalaşan anne ve babasına müdahalede bulundu. Ailesinin 3 çocuğundan biri olan şehit uzman çavuşun ev ve sokağına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan uzman çavuşun evi taziye ziyaretine gelenlerin akınına uğradı.

ÇANAKKALELİ ŞEHİDİN EVİNDE BÜYÜK ACI

Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ- Arzu SEZEK/ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE’nin Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyüne şehit ateşi düştü. Hakkari’nin Dağlıca mevkiinde PKK’lı teröristlerin saldırı sonucu şehit olan 16 askerden biri Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun Ezine İlçesi’ne bağlı Kayacık Köyü’ndeki evine acı haberi Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik ve beraberindeki Komutanlar verdi. Çanakkale merkezinde oturan şehidin ağabeyi Muhsin Duru’nun çocuğuna baktığı için anne Azime Duru acı haberi burada aldı. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen anne, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Şehit acısı iki ayrı evde yaşandı.

Haberin Devamı

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

Hakkari’nin Dağlıca Bölgesi’nde şehit düşen 6. Hudut Tabur Komutanlığı’nda görevli Piyade Sözleşmeli Onbaşı Fatih Duru’nun Çanakkale’deki evine şehit ateşi düştü. Ezine’nin Kayacık Köyünde oturan anne Azime Duru, Çanakkale merkez Barbaros Mahallesinde yaşayan büyük oğlu Muhsin Duru’nun çocuğuna baktığı için acı haberi gelen askeri yetkililerden burada öğrendi. Şehidin abisinin evine dev Türk bayrağı asıldı. Çanakkale merkezde sosyal medya üzerinden örgütlenerek toplanan vatandaşlar, teröre tepki yürüyüşü sırasında öğrendikleri Çanakkaleli şehit haberinin ardından soluğu şehidin abisi Muhsin Duru’nun evinin önünde aldı. Kalabalık grup burada "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attıktan sonra saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu. Bu sırada şehidin dışarıya çıkan yeğeni Ramazan Başcantürk gözyaşlarına hakim olamadı. Ramazan Başcantürk’ü vatandaşlar ile Emniyet Müdürü Yılmaz Özden sarılarak teselli etti.

Haberin Devamı

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

ANNE FENALAŞTI, HASTANEYE KALDIRILDI

Evin bahçesine çıkan şehidin annesi Azime Duru’nun feryadı yürekleri dağladı. Şehit olan oğlunun üzüntüsüne daha fazla dayanamayan Azime Duru fenalaştı. Evin önünde hazır bekleyen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KÖY EVİNE ŞEHİT HABERİNİ KAYMAKAM GETİRDİ

Şehit Fatih Duru’nun Ezine İlçesine bağlı Kayacık Köyündeki evine şehit haberini Kaymakam Ali Fuat Atik ve beraberindeki komutanlar getirdi. Eve giren Kaymakam Atik, ağabey Eyüp Duru ile teyzesi Fatma İnce’ye acı haberi verdi. Ardından da yakınlarını teselli etmeye çalıştı. Bu sırada şehit askerin yakınları baygınlık geçirdi. Şehidin evinde Kur-an’ı Kerim okutuldu. Evin girişine Türk Bayrağı asıldı. Şehidin teyzesi Fatma İnce, Fatih’in askere gittikten sonra sözleşmeli onbaşı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinde kaldığını söyledi. Şehit Fatih Duru’nun babası Kadir Duru’yu 12 yaşında kaybedip, yetim kaldığını belirten Fatma İnce, kendisini en son geçen yıl Kurban Bayramı’nda geldiğinde gördüklerini belirtti. Kadınlar şehit evinin bahçesinde geç saatlere kadar oturup, gözyaşı döktü. Ağabey Eyüp Duru ise köy kahvesinde Kaymakam Ali Fuat Atik ve asker yetkililer ile birlikte oturup baş sağlığı dileklerini kabul etti.

Haberin Devamı

EVİN TEK ÇOCUĞU DAĞLICA’DA ŞEHİT DÜŞTÜ

Ekrem Çağlar / SALİHLİ (Manisa), (DHA)

HAKKARİ Dağlıca’da terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen 16 askerden birinin Salihlili Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. İki ayda üçüncü şehidini veren Salihli, bir kez daha aynı acıyla sarsıldı. Şehit Yatakdere’nin evin tek çocuğu olduğu belirtildi.

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

Yüksekova’nın Dağlıca Kırsalında PKK’lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen 16 askerden birinin Manisa’nın Salihli İlçesi doğumlu Uzman Onbaşı 22 yaşındaki Özgür Yatakdere olduğu öğrenildi. Hüseyin Yatakdere ve Saniye Yatakdere çiftinin tek çocuğu olan Özgür Yatakdere’nin şehit haberini; MHP’li Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz birlikte aileye bildirdi. Sinir krizi geçiren aileye, olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi. Şehidin evine de Türk Bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

SALİHLİ’DE 2 AYDA ÜÇÜNCÜ ŞEHİT ACISI

Son aylarda artan terör saldırıları sonrası Salihli, üçüncü kez şehit acısıyla sarsıldı. Geçen Temmuz ayında Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’nde düzenlenen saldırılarda polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar ile Lice İlçesi’nde ise Jandarma Astsubay Başçavuş 37 yaşındaki İsmail Yavuz şehit edilmişti.

BALIKESİR ŞEHİDİNE AĞLIYOR

Coşkun YAMAN / BALIKESİR, (DHA)

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Bakım Astsubay Çavuş Deniz Gökçün Balıkesir’deki baba ocağına ateş düştü. olduğu öğrenildi.

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

Dağlıca Tabur Komutanlığı’ndan operasyona gitmek üzere ayrılan askeri zırhlı araçlardan birinin içinde olduğu bildirilen şehit Astsubay Çavuş 22 yaşındaki Deniz Göçkün’ün şehit düştüğü ailesine açıklandı. Balıkesir Garnizon Komutanlığı yetkilileri, akşam şehidin Adnan Menderes Mahallesi’ndeki evine giderek annesi Ayfer Gökçün ile babası Serhat Gökçün’e acı haberi verdi.

Şehit ateşi tüm Egeyi yaktı

Oğullarından iki gündür haber alamayan buna rağmen umutla iyi haberi bekleyen ailesi, acı haberi öğrenince yıkıldı. Şehit astsubayın Ulaş adında bir de kardeşi olduğu öğrenildi.

SEYDİKEMERE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Ergün TOS/SEYDİKEMER (Muğla), (DHA)

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nin Dağlıca kesiminde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan 16 askerden biri olan Piyade Sözleşmeli Er 25 yaşındaki Adnan Ergen’in Muğla’nın Seydikemer İlçesi’nde oturan ailesine acı haber ulaştı.

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca bölgesinde dün PKK’lı bir grup terörist tarafından yol kenarına yerleştirilen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu şehit olan 16 askerden, Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen’in Seydikemer’e bağlı Yenimahalle’de oturan ailesine şahadet haberi verildi. Babası Mehmet ve annesi Hacer Ergen ile yakınları acı haber üzerine sinir krizi geçirdi. Evde fenalaşan ve kalp hastası olduğu belirtilen baba Mehmet Ergen, eve gelen ambulansta ilk müdahalesinin ardından Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Yakınlarının yanı sıra mahallede oturanlar da şehidin baba ocağına geldi. Fethiye’den gelenlerin de bulunduğu yaklaşık 300 kişilik bir grup, sloganlar atarak şehidin evine ulaştı. Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Seydikemer Belediye Başkanı Ak Partili Yakup Otgöz ve Fethiye Belediye Başkanı DP’li Behçet Saatcı da şehidin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Piyade Sözleşmeli Er Adnan Ergen’in 10 ay önce göreve başladığı ve çıkan olaylar nedeniyle izne gelemediği belirtildi. Şehidin amcaoğlu Nihat Ergen, "Askerliği çok seviyordu, asker olmak istiyordu. Bu yüzden sözleşmeli olarak gitti. Acı haber bizi çok üzdü. Hem annesi hem de babası hasta. Babası kalbinden anjiyo oldu. Şehit haberini aldık çok üzüntülüyüz. Bu kadar kalabalığın evimizde toplanması ise bizim için ayrı bir gurur oldu" dedi.

Şehidin mahalle arkadaşı Aydın Ören, "Normalde şu an izinde olacaktı. Bölgedeki olaylar nedeniyle gelemedi. Burada herkesin çok sevdiği bir insandı" diye konuştu.

Şehit Ergen ile aynı taburda görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Tayfun Büyükçotur ise bölgedeki mayınlı tuzakların temizlenmesine ilişkin görev sırasında olayın yaşandığını anlatırken, "Çok iyi bir insandı, beraber başlamıştık her şeye" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!