Sayıları 434'e ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Sayıları 434e ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2016 14:50

MANİSA Salihli Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB girişimcilik eğitimlerini tamamlayan 48 kursiyere daha sertifikalarını dağıttı. Son katılanlarla birlikte Salihli, Kula ve Selendi’de girişimcilik sertifikası alanların sayısı 434’e ulaştı.

Haberin Devamı

KOSGEB’in yeni iş kuranları desteklemek üzere verdiği 50 bin TL’ye kadar hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteğinden yararlanmak üzere Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda eğitim gören girişimci adaylarından 48 kişi daha sertifikalarını aldı. KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan’ın da katıldığı sertifika dağıtım töreni Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu’nda yapıldı. Girişimci adaylarının yoğun ilgi gösterdiği törende sertifikaları Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel ile Yönetim Kurulu Üyeleri Cemalettin Tosun, Mehmet Dalgıç, Yunus Kaya ve Bayram Emir Yorguncu verdi.

Sertifika dağıtımından önce bir konuşma yapan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, girişimci olabilmek için gerekli olan iki şarttan birinin cesaret, diğerinin de sermaye olduğunu belirterek, "Girişimcilik ruhunun sizde bulunduğuna inanıyorum. Sermaye de KOSGEB tarafından sağlanıyor. Başarılı olacağınıza inanıyorum" dedi.

Özellikle kadınların evlerinden çıkarak iş hayatına atılmasını desteklediklerini, KOSGEB’in de kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptığını vurgulayan Yüksel, Salihli, Kula ve Selendi’de bugüne kadar 434 girişimci adayının sertifika almaya hak kazandığını, bunlardan 56’sının kendi işyerini kurduğunu kaydetti.

KOSGEB Manisa İl Müdürü Levent Arslan da, göç sorunun önüne geçilmesi için KOSGEB girişimcilik desteğinin büyük önem taşıdığını vurguladığı konuşmasında, Salihli’nin girişimcilikte öncü bir ilçe olduğunu ifade etti. Arslan, Manisa olarak girişimcilik eğitimlerinde üst sıralarda olduklarını, sadece 2016’nın ilk 4 ayında bile 2015 yılının toplamından daha fazla kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti.




BAKMADAN GEÇME!