“Sağır sultan duydu ama”

Güncelleme Tarihi:

“Sağır sultan duydu ama”
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2013 00:00

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka'ya yapılacak stadla ilgili yeni mizansen, senaryolar ortaya çıktığını, İzmirlilerin, Karşıyakalıların artık 3 yaşındaki çocuğun bile anlayabileceği “Örnekköy stadı yapılacak mı ? Yapılmayacak mı?” sorusuna yanıt istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka-Çiğli ilçesi sınırlarında Dudayev Bulvarı ve Mavişehir Toki konutları bölgesinde yapılan yeni imar yolu ve üç karayolu köprüsünün açılışı yapıldı. Açılış törenine CHP İzmir milletvekilleri Alattin Yüksel, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu ve ilçe belediye başkanları da katıldı. Kocaoğlu, yol ve köprü çalışmaları sırasında tüm altyapının da tamamlandığını belirterek 10 milyon 300 bin TL harcadıklarını söyledi.
Kocaoğlu, hafta içinde İzmir kamuoyunda tartışma yaratan Karşıyaka'ya yapılacak stadla ilgili İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi ve adını vermeden Ak Parti İzmir milletvekili Aydın Şengül'ün açıklamalarına yanıt verdi. Mahmut Özgener'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı döneminde bugüne devam eden süreçte spor bakanlarının değiştiğini belirten Kocaoğlu, stad için Örnekköy'deki yer belirlendiğini söyledi. Stad alanının tahsisinin Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne yapıldığı, yan sahaları, kapalı spor salonları, yüzme havuzylarıyla tam bir spor kompleksi olarak planlanlandığını dile getiren Kocaoğlu 75 dönümlük alanın istenirse 140 dönüme de çıkartılabileceğini söyedi.

Haberin Devamı

BAKAN'A İKİ KEZ ÖNERDİM
Stadla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ancak bir türlü mesafe alamadıklarına dikkat çeken Kocaoğlu, “Sayın Spor Bakanımızı iki kez ziyaret ettim. ‘Ya tahsisi bize verin biz yapalım. Ya ihalesine çıkan biz maliyetin yarısını verelim ‘önerisi yaptım. Ama bir türlü olmadı. Hep değişik haberler değişik mizansaneler, senaryolar dinleye dinleye gidiyoruz. İki üç gündür yine ortam hareketlendi. Bir ara Örnekköy stadını yapmak için Alsancak Stadı'nın imara açılması AVM veya rezidans, ticari bina haline gelmesi talep idildi. Ondan sonra ise burasının yetmeyeceği, Göztepe Gürsel Aksel Stadı'nın da imara açılması gündeme getirildi” dedi.

“Sağır sultan duydu ama”

DERDİMİZ RANT; SİYASİ GELECEK DEĞİL
En son ise İZVAK Başkanı Tuğru Yemişçi'nin Karşıyaka sahilindeki KSK tesislerinin bulunduğu alana 12 bin 500 kişilik stad, bir de güneye 12 bin 500 kişilik stad yapılmasını gündeme getirdiğini, Atatürk Stadı'nın ise moderleştirilerek UEFA standartlarına göre yenilenlmesini gündeme getirdiğini belirten Kocaoğlu, “Bunlar yapılabilir. Ancak İzmirliler, Karşıyakalılar ve Çiğlililer 3 yaşındaki çocuğun bile anlayabileceği bir yanıt istiyor. Örnekköy'de stad yapılacak mı? Yapılmayacak mı? Yapılacak sa kim yapacak? Biz yapmaya hazırız. Bunu açık ve net olarak defalarca söyledim. Siz de yapabilirsiniz. Buyrun yapın. Bizim derdimiz ‘O yaptı. Bu yaptı. Ona rant buna rant, ona siyasi gelecek, buna siyasi gelecek hazırlamak değildir. Bizim derdimiz kentin kuzeyine belirlenen Örnekköy'deki alanda bir spor kompleksi yapmaktır. Bunun için İzmir Büyükşehir Belediyesi elini taşın altına koymaya hazır. Bunu defalarca belirttik. Ben alınganlık göstermesinler diye söylemekten utanır oldum. Arkadaşlar, bir daha söylememi istiyorlar. Daha ne söyleyeyim ki. Gazetelerde, televizyonlarda çıktı. Sağır sultan bile duydu. Verin şurayı stadı yapalım. Bizim mülkümüz olmayacak. Stad bitince Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün olsun. Biz sadece tesisin KSK yönetiminde olmasını istedik. Kimsenin gayrimenkulle, gelir giderle ilgisi yok. Hizmetle ilgisi var” dedi.

Haberin Devamı

ŞENGÜL'Ü ELEŞTİRDİ
Kocaoğlu, Karşıyaka sahilindeki KSK tesislerine stad yapılabilecek olsa o stadı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yapacağını söyledi. Adını vermeden Ak Parti İzmir İzmir Milletvekli Aydın Şengül'ü kasteden Kocaoğlu, “Ne uzmanı olduğunu bilmediğim sevgili bir izmir milletvekili de Örnekköy'e sadece stad yapılabileceğini, başka bir şey yapılamayacağını söylemiş” dedi. Kocaoğlu, “Bizim ihtiyacığımız stad, spor tesisidir. İlla başka bir şey de mi yapalım? Burayı yapalım gençler yararlansın. Yan sahalar yapalım. Konaklama tesislerini Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak Yamanlar'da yaptı. Spocular yukarıda konaklarlar, 2 km aşağı inip kamp yaparlar. Tutmayın elimizi, verin araziyi yapalım stadı. Bir daha bunu söylemeyeceğim. Bu son. Söylmüyoruz. Kendimiz söylüyor kendimiz dinliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

“Sağır sultan duydu ama”

KİMSE GÖZ DİKMESİN
Alsancak Stadı, Gürsel Aksel Stadı ve Karşışaka sahilindeki KSK tesislerine kimsinin göz dikmemesi uyarısı yapan Kocaoğlu, “Buraları bu kentin, kentlinin malı, kamu maldır. Ne amaçla kamu kullanacaksa o amaçla kullanılacak. Büyüyen kentler rant yaratır. Önemli olan kentlerin rant yaratması değil, kentin yarattığı rantın genelin yararına mı, yoksa eş dost yararına mı kullanılmasıdır. Esas kalın çizgi budur. Biz genelin yararına kullanılmasından yanayız. İzmirilerin ve kente konuk gelenlerin kullanmasından yanayız. Temel ayrım budur” dedi.

TRAMVAYLAR KREDİSİ İÇİN DPT'Yİ BEKLİYORUZ
Karşıyaka ve Üçkuyular-Halkapınar tramvay projeleri hakkında Kalkınma Bakanı'yla geçen hafta içinde bir görüşme yaptıklarını açıklayan Aziz Kocaoğlu, DPT'den Hazina garantisi istemediklerini sadece döviz karşlığı kredi kullanılması için projlerin yatırım programına alınmasını talep ettiklerini ilettiklerini söyedi. Bu formalitenin tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Kocaoğlu,“Biz İzmir Büyüşehir Belediyesi'nin finans yapısına dayanarak yurtdışından istedğimiz krediyi alacağız. İller Bankası'ndan yüzde 8 olan kredi maliyeti, bizim aldığımız kredide yüzde 4 olacak. Böylece finans maliyeti yarı yarıya inecek” dedi.

Haberin Devamı

KÖY SÖYLEMLERİNİ KÜLLİYEN REDDEDİYORUM
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kendi olanaklarıyla rüştünü ispat etmiş bir belediye olduğunu, borç ödeme, kamulaştırma ve yatırımda öncü olduğunu açıklayan Başkan Kocaoğlu, 2012 yılında 983 milyon TL yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Kenti kalkıdıracak ve İzmirlilerin yaşam standartını yükseletecek projelere imza attıklarını belirten Kocaoğlu, “İzmir hergün daha da gelişiyor. İzmir'e yapılan köy söylemlerinin hepsini külliyen reddediyorum. Bunu sadece ben reddetmiyorum. 2011'de en hızlı büyüyen 200 dünya kenti arasında İzmir'in ilk sıralarda yer alması reddediyor. İngiltere'deki bir kuruluş tarafından Aralık ayında ayın belediye başkanı seçilmem bunu reddediyor. Kente gelenler, EXPO heyeti bunu reddediyor. EXPO temsilcileri 2007-2007 yılları ile bugünkü İzmir arasındaki farkları gördükleri için reddediyorlar. İzmirle ilgili algıyı değiştirerek algının şükülünü kaydırmaya çalıyşarak İzmir'de yol katedemesiniz. İzmirliler kimin ne olduğunu kimin nasıl yoğurt yediğini, kimin genelin yarına çalışıtığını çok iyi biliyorlar” dedi.
Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'da yaptıkları konuşmalarda Kocaoğlu'na yatırımlar için teşekkür etti. Daha sonra açılan yol ve yapılan köprüler kurdele kesimiyle hizmete girdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!