Polycarp’ın mezarı heyecan yarattı

Güncelleme Tarihi:

Polycarp’ın mezarı heyecan yarattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2013 01:14

HIRİSTİYAN dünyasının Meryem Ana’dan sonra Ege’deki ikinci hac merkezi olmaya aday olan ve tarih araştırmacısı Yaşar Ürük’ün Kadifekale’de bir okul duvarının altında olduğunu iddia ettiği Aziz Saint Polycarp’ın mezarı, kentte heyecan yarattı.

Haberin Devamı


Hürriyet’in, “Aziz Polycarp’ın Mezarı Bulundu” başlıklığıyla duyurduğu haber üzerine çalışma başlattıklarını dile getiren Kültür ve Turizm İl Müdürü Abdülaziz Ediz, “Önceki gün gazetede haberin duyurusunu görür görmez konuyla ilgili araştırma yapma kararı aldık” dedi.

Polycarp’ın mezarı heyecan yarattı

Konuyu, Müze Müdürlüğü’ne ilettiğini kaydeden Ediz, “Önce bir araştırma yapılarak hızlı şekilde çalışmaya başlanacak. Bu araştırma sonucunda ikna edici bulgular çıkarsa orada bir sondaj kazısı yaparak mezara dair bir buluntuya ulaşmaya çalışacağız. Tarihi bilgileri çok iyi değerlendirerek mezarın orada bulunup bulunmama ihtimalini araştıracağız” diye konuştu.
Bu tür adreslerin çok sık verildiğini, o yüzden iyi araştırılıp titizlikle çalışma yürütülmesi gerektiğini söyleyen Abdülaziz Ediz, “Yüzde 100 gerçek bilgiye ulaşmak çok zor ama gerçeğe en yakın bilgiye ulaşılması lazım. İzmir’in, Meryem Ana ve İncil’de geçen 7 kiliseden 3’üne ev sahipliği yapan bir kent olması, inanç turizmi açısından önemini ortaya koyuyor. Ayrıca, 1500’lü yıllardan bu yana inşa edilen havralar, Osmanlı-Selçuklu dönemine ait camiler de inanç turizmi açısından zengin potansiye sahip bir ilde yaşadığımızı gösteriyor. Mezarın bulunduğu bilimsel olarak kanıtlanırsa İzmir’in inanç turizmi kimliğinin pekişeceğine inanıyorum” dedi.,

Haberin Devamı

Polycarp’ın mezarı heyecan yarattı

Agora ve Kadifekale’deki Antik Smyrna kazılarına 10 yıldır kesintisiz destek veren, İzmir’in tarih araştırmaları konusuyla yakından ilgilenen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da gerekli çalışmalar sonrasında tüm kurumlar gibi kendilerinin de destek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Demirtaş, “İzmir’de turistlere gösterebileceğimiz, hikayesini anlatabileceğimiz yer ne kadar çok olursa o kadar çok sayıda turisti kentimize çekebiliriz. Bunun araştırılması, ortaya çıkartılması ve gelecek olan turistlere de gösterilmesi önemli bir olay” dedi.

Haberin Devamı

PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler ise bu yeni gelişme karşısında turizmciler olarak heyecan duyduklarını belirterek, “Büyük bir olay. Çünkü bir turist ister gastronomi, ister kongre, isterse de konaklama turizmi için gelsin muhakkak o yerin inanç ve kültür mekanlarını da ziyaret eder. Efes ve Meryem Ana’dan sonra şehrin göbeğinde Agora’ya bu kadar yakın bir inanç merkezinin olma ihtimaliyle birlikte İzmir paha biçilmez bir değere kavuşacaktır. Fuarlara gelen de, kruvaziyerle gelen de orayı mutlaka görecektir. Çalışmaların sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz. ETİK olarak biz de bu projenin takipçisi olacağız” diye konuştu. Kadifekale, Agora ve Kadifekale’nin bir turizm destinasyonuna dönüşmesi için çalışmaların sürekli hale gelmesi gerektiğini dile getiren İşler, bu kapsamda yeni Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i İzmir’e davet ettiklerini de hatırlattı.

Haberin Devamı

Polycarp’ın mezarı heyecan yarattı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!