Piriştina: Güzel olacak

Güncelleme Tarihi:

Piriştina: Güzel olacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Toprak Mahsulleri Ofisi silolarının boyanmasıyla, kent merkezine girişin cıvıl cıvıl, gösterişli olacağını söyledi. Alsancak Garı çevresinde tarihsel değerleri ortaya çıkaran düzenlemeler yaptıklarını, parkı genişlettiklerini belirten Piriştina, bugüne kadar ekonomik değeri nedeniyle askeri açıdan stratejik bina sınıfına giren siloların boyanması için gerekli izinleri aldıklarını söyledi. Piriştina, ‘‘Önce TMO yetkilileriyle anlaştık. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı'ndan boyama için izin aldık’’ dedi. İzmirli ünlü ressam Adem Genç'in tasarımını, İZELMAN'ın ihaleyle 16 milyar liraya maledeceğini söyleyen Piriştina, ‘‘Alsancak girişi, gökkuşağının tüm renklerini yansıtacak silolar, tarihi binalar ve yeşil dokusuyla İzmir'in çehresinin değişiminde köşe taşı olacak’’dedi.

Pastel olmalı

MİMARLAR Odası Başkanı Hasan Küçükkara, TMO'nun pastel renklere boyanması gerektiğini söyledi. Küçükkara, ‘‘Zevkler ve renkler tartışılmaz, ancak bu önemli bir karar. TMO'nun bulunduğu yer şehrin göbeğinde. Bu kararı alırken iyi düşünmek gerekir. Konak Belediyesi'nin alınmış bir kararı var. Bence bu karara uyularak, pastel renklere boyanmalı. Yani kırmızı, mavi, sarı, yeşil gibi renklerin kullanılması çok yanlış olur. Şehrin genel görünümünü bozar. Eğer insanlar da kendi evlerini kafalarına göre boyamaya kalkarsa, kent estetiği giderek çirkinleşir’’ dedi.

Modacılar karşı

TMO'nun canlı renklere boyanmasına modacılar karşı çıktı. Canlı reklerin göz yorduğunu ve dikkat dağıttığını belirten ünlü modacı Hanife Çetiner, ‘‘Silo Kavşağı gibi trafiğin en yoğun olduğu yerde canlı reklere boyanacak binalar dikkat dağıtır ve göz yorar. Ayrıca estetik açısından da çok çirkin. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ni de canlı mavi ve lacivert renklerine boyadılar. Bence güzel olmadı. Burası canlı renklere boyanırsa daha da dikkat çekecektir. Bence yanlış’’ dedi. TMO'nun çevreyle uyum içinde olması gerektiğini belirten Hanife Çetiner, ‘‘Şimdi çevre binaları gözönünde bulundurmadan buraları canlı renklere boyarsanız büyük bir uyumsuzluk olur. Çok rahatsız edici görüntü oluşur. Ayrıca bence tamamen çevre kirliliği. Mutlaka bir renge boyamaları gerekiyorsa, buğday rengine boyanmalı. Hem anlamına uygun, hem de soft bir renk’’ diye konuştu.

Vatandaş ne diyor?

Vatandaşların çoğu TMO'nun pastel renklere boyanmasını istiyor. Duvarlarda denenen renkler vatandaşlar tarafından beğenilmezken, çoğunluk TMO'nun açık maviye boyanmasını tercih etti.

Atilla Çetinkaya (Liman İşçisi-33)

Bence buradaki renklerin hiç birine boyanmamalı. Bunlar çok cafcaflı. En güzeli açık mavi olması

Mehmet Zeki Aslan

(Ambar şefi-35)

Bence boyanmasa da

olur. Eğer boyanacaksa

açık mavi olmalı. Görüntüyü bozmamalı

Hayri Büber

(Öğrenci-25)

Buradaki renkler çok koyu ve göz alıcı. Kullanılabilecek tek renk bence açık mavi

Ali İhsan Yılmaz

(İşçi-42)

Duvara boyanan

renkler güzel değil. Çok göz alıyor. Belki uçuk pembe olabilir

Özgü Hafızoğlu

(Mimar-22)

Buradaki renkler birbirinden kötü. Bunlardan birinin bile kullanılması çok yanlış olur. Kent estetiğini bozar.

Şehnaz Yavuz

(Anketör-25)

Değişiklik olması için kırmızı kullanılabilir. Kalıpların dışına çıkmak gerek. Bazı şeyleri değiştirmeliyiz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!