Onlar gidince...

Güncelleme Tarihi:

Onlar gidince...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 16:19

İZMİR’in Dikili ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçen kaçak göçmenlerin yoğun olarak kullandığı Salihleraltı Mevkisi’ndeki sazlık alan ateş verildi.

Haberin Devamı

Bu sabah denize açılan iki botla birlikte hiç kaçağın kalmadığı sahildeki sazlıkları, çevredeki yazlık evlerinde yaz-kış yaşayan ve kaçak göçmenler ve organizatörlerden rahatsız olan kişi veya kişilerce yakılmış olabileceği üzerinde durulduğu bildirildi.

Dikili’deki büyük bölümü Suriye, Afganistan ve İranlı olan günde ortalama 500 kaçağın Yunanistan’ın Midilli Adası’na umut yolculuğuna çıktığı Salihleraltı Mevkisi, bugün yerini sessizliğe bıraktı. Havanın bugün itibariyle aniden soğuması ve denizde fırtına olması nedeniyle kaçakların Yunan adasına geçişlerindeki trafik bugün aniden kesildi.

Sabah günün ilk ışıklarıyla sahildeki sazlıklar arasındaki 160 kadar kaçağın lastik botlarla denize açılmalarının ardından geriye bir çöp yığını kaldı. Sesizliğin hakim olduğu sahildeki kumlar ve sazlıklar arasındaki kaçaklardan geriye kalan bebek bezleri ve giyecekleri, ayakkabılar, üzerinde uyumak için kullandıkları kartonlar, botta ağırlık yapmaması için bırakılan çantalar ve çok sayıda özel eşya dikkati çekti.

Kaçakların, bölgeden ayrılmalarından kısa bir süre sonra ise buradaki sazlıklar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce ateşe verildi. Sazlıkların geceleri akın akın bölgeye gelen kaçaklar ve organizatörlerden rahatsız olan çevredeki yazlıklarında yaz-kış yaşayan kişi veya kişiler tarafından yakılmış olduğu üzerinde duruluyor.

"KORKUDAN GECELERİ MARKETE BİLE GİDEMİYORUZ"

Altınova Mahallesi Öğretmenler Sitesi’nde yazlık evi bulunan gurbetçilerden Volkan Alukan, sabahları balık tutmak için geldiği Salihleraltı Sahil’de kaçaklar ve onları getiren organizatörler nedeniyle huzurlarının kaçtığını belirterek, "Geceleri organizatörlerin silah seslerini duyuyoruz. Korkudan bu bölgede yaşayanlar geceleri bırakın dışarı çıkmayı, markete bile gidemiyor. Gece boyunca yoğun bir otobüs, minibüs ve kamyon, kamyonet trafiği yaşanıyor. Durmadan buradaki sazlıklara göçmenler getiriliyor. İharlarımıza rağmen kalıcı bir önlem alındığını bugüne kadar göremedik" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!