Mehmet Ünal’ın fotoğrafları AKM’de

Güncelleme Tarihi:

Mehmet Ünal’ın fotoğrafları AKM’de
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2016 14:41

FOTOĞRAF sanatçısı Mehmet Ünal’ın Almanya’ya göçün 50. yılında hazırladığı fotoğraf sergisi, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi’nde açılacak.

Haberin Devamı

15 Şubat Pazartesi günü açılacak sergide Mehmet Ünal’ın 100 adet 70x100 santim boyutlarında fotoğrafları sergilenecek. Ünal sergide yüzyılın en önemli toplumsal olayı olan "Göç" konusunu işleyecek. Sergi 18 Mart tarihine kadar açık kalacak.

1951 Yılında Çanakkale’de doğan Mehmet Ünal, Bakırköy Halk Evi’nde tiyatroya amatör olarak başladı. LCC Tiyatro Okulu’nda eğitim aldıktan sonra, LLC’den ayrılan grupla birlikte tiyatro eğitimini geliştirmeye çalıştı. 1970-1971 Halkevleri Deneme Tiyatrosu ana kadrosu üyeliğinde bulundu. Daha sonra (1975) Halk Sahnesi oyuncularının kurucu ve aktif üyesi olarak yer aldı. 1976 sonbaharında, kendi deyimiyle, "Aşkının peşinden" Almanya’ya gidip, oraya yerleşti. Orada tiyatro yapma olanağının kısıtlı olduğunu görünce fotoğrafa olan ilgisini yoğunlaştırdı. Türkçe ve Almanca yayınlanan günlük, haftalık veya aylık dergi ve gazeteler için serbest olarak çalışmaya başladı. Özellikle portre fotografçılık dalında gerek ülkemizde gerekse Almanya’da saygın bir yer edindi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!