Kocaoğlu'ndan stada yeni adres

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlundan stada yeni adres
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 14:53

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 25-30 bin kişilik bir şehir stadyumu yapmak için yer bulduklarını açıkladı, "25 -30 bin kişilik şehir stadı ve yanında spor kompleksi kurmak üzere çalışmalarımız son noktasına geldi. Yerini şimdi açıklamayacağım" dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Best FM’de canlı yayınlanan "Konuşan Türkiye" programında Ufuk Karcı’nın sorularını yanıtladı. Özellikle son ayların flaş konusu Karşıyaka ve Göztepe stadları tartışmasına değinen Başkan Kocaoğlu, "Stat işi siyasi malzeme haline getirildi" dedi. Futbolun ve stadın siyaseti olamayacağını, ortada stat lafı yokken, dönemin Spor Bakanı ve Futbol Federasyonu Başkanı ile oturup Örnekköy’de yapılacak stadın yerini tespit ettiklerini, 80 dönüm arazide stat ve spor kompleksi yapmaya karar verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, "2011 seçimleri oldu, o proje yattı. Bakan değişti, Göztepe Stadı Güzelyalı’da, Karşıyaka Stadı da Yalı’da yapılmak istendi. Biz ikisine de karşı çıktık. Trafik açısından, kentin konumu açısından karşı çıktık" dedi.

Bu konuda kulüpler ve genel yönetim tarafından ısrarcı olununca Göztepe stadının yapılması için muvafakat verdiklerini belirten Kocaoğmlu, "Buyurun 1400 metrekare arsamızda stadınızı yapabilirsiniz’ dedik. Karşıyaka Belediye Başkanı stadın içinde kalan 2750 metrekare arsasını stadın yapılması için bedelsiz olarak verdi" dedi.

Bornova’da 10 bin kişilik stat yapıp bitirdiklerini, Passolig sistemi kurulduğunda maçların burada oynanabileceğini, Tire’de 13 bin 500 kişilik stat yaptıklarını belirten Kocaoğlu, "Alsancak Stadının yapılmasını maddi manevi destekliyoruz. Orada 4 bin metrekare arazimiz var. Stat yapılması için destek veriyoruz. Onlar hala yapamayacakları halde Göztepe ve Karşıyaka’daki statları gündemde tutuyorlar. Zaten oralarda başka bir problemler var, bizim davamız olmasa da stadı yapamıyorlar. Stadın yapılmasına karşı olmak ayrı bir şey, engellemek için elinden geleni yapmak ayrı bir şey. Ben sadece ’buralara stat yapılması yanlıştır’ diye tarihe not düştüm. Bakanlık isterse bu yargı kararını iki ay içinde aşar, kazmayı vurur, yapar" dedi.

YENİ STAT BOMBASI

Haberin Devamı

Başkan Kocaoğlu, daha önce de sinyalini verdiği yeni stad için ilk kez net bir açıklama yaptı. Başkan Kocaoğlu, "Uygun bir yer bulduk gibi. Önümüzde bir engel görünmüyor. Orada bir problem yaşamazsak 25 -30 bin kişilik şehir stadı ve yanında spor kompleksi kurmak üzere çalışmalarımız son noktasına geldi. Yerini şimdi açıklamayacağım. Belli bir prosedür izlenmesi gerekiyor. Stratejik Plan’da kentin kuzeyine ve güneyine stat yapma sözümüz var. İki tanesini yaptık. Bir de 30 bin kişilik şehir stadını yaparsak, biz bu problemi bitiriyoruz.




BAKMADAN GEÇME!