Kocaoğlu: "Zam zorunluydu"

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu: Zam zorunluydu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2014 01:18

İZMİR'in Gaziemir İlçesi'nde itfaiye binasının açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kredi derecelendirme kuruluşlarının İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne verdiği son notlardaki yükselişe dikkat çekerek, "Kenti kalkındırmanın, kente layık olmanın birinci şartı güvenden geçiyor. İzmir'de kişi başına düşen milli gelir 19 bin dolar" dedi. Kocaoğlu yılbaşından geçerli olacak ulaşım zammının ise zorunlu olduğunu, yine de büyük kentler arasında en ucuz ulaşım hizmetini İzmir'in verdiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Gaziemir'de düzenlenen açılış törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, CHP İzmir Milletvekilleri, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Çiğli Belediye Başkanı, Hasan Arslan, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Selvi ile CHP İl Yönetimi, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri, vatandaşlar katıldı.

Kocaoğlu: Zam zorunluydu


VATANDAŞA YERİNDE HİZMET
Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, "2004 yılında göreve geldiğimizde Büyükşehir Belediyesi sınırları 110 bin hektardı. 2 milyon 700 bin civarı bir nüfusa hizmet ediyordu. Sonra 10 ilçe daha bağlandı ve bu sayı 5 katına çıktı. Oralarda eksikleri tamamladık, altyapıyı yeniledik. Bu seçimlerden sonra sınırlarımız 650 hektar daha büyüyerek, 1 milyon 200 bin hektara ulaştı. Buralara da hizmet götürmek gerekiyor. Biz buralarda planlı, programlı olarak çalışmaya devam ediyoruz. Yeni bir organizasyon şemasına geçtik. 11 merkez ilçe hariç Büyükşehir Belediyesi'ni yeniden konuşlandırıyoruz. Vatandaşa yerinde hizmeti getirmeye çalışıyor ve yeni bir organizasyon şemasına geçiyoruz. İzmir yerelde kalkınma modeli ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kente verdiği değerle kalkınmaya devam edecek" dedi.

Kocaoğlu: Zam zorunluydu


MİLLİ GELİR ARTTI
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2020 yılından bu yana ülkenin büyüme hızına göre Türkiye'nin büyüme hızından daha fazla aşama kaydettiğini belirterek kredi değerlendirme kuruluşlarının son verilerini açıkladı. İzmir'de kişi başına düşen yıllık milli gelirin 19 bin doların üzerinde olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ile Türkiye'de ilk ve tektir. Toros'taki itfaiye eğitim kampüsü de kurulduğu dönemde yine Türkiye'de ilk ve tek konumundaydı. Hizmetlere devam edeceğiz. Önümüzdeki 4 yılı aşkın sürede kentimizin ihtiyaçlarını gidermeye devam edeceğiz. Hangi, siyasi partiden olursa olsun, nereden gelirse gelsin, etnik kökeni ne olursa olsun İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşa hakkını teslim ediyor. Kalkındırabilmenin birinci şartı, kentliye layık olabilmenin birinci şartı güvenden geçiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi de yapılan tüm kamuoyu yoklamasında güven anlamında birinci geliyor. itfaiye teşkilatına yapılan yatırımların artarak devam edecek" dedi.
Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçeye sağladığı katkılarından ötürü, tüm vatandaşlarımız adına Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve emeği geçen diğer yetkililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından, yeni itfaiye binasının açılış kurdelası 10 makasla kesilip, hizmete girdi.
Kocaoğlu: Zam zorunluydu

"ULAŞIMA ZORUNLU ZAM YAPTIK"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tartışmalara neden olan ve 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren metro, otobüs ve vapurlarda uygulamaya konulacak olan ulaşım zammı hakkında da basın mensuplarına açıklama yaptı. Kocaoğlu, "Zorunlu olarak bu zammı yaptık. Uzun süredir zam yapmıyorduk. Ulaşımda 90 dakika tek bilet uygulamamızı sürdürüyoruz. Daha önce bazı illerimiz tam bilet fiyatı olan 2.25 TL rakamına geçti. Biz de gecikmeli olarak yeni yıldan itibaren geçiyoruz. Şu anda ulaşım ciddi bir şekilde zarar ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi belediye hizmet alanlarını, zaman zaman kabristanları ve yatırım yapmak istediği her yeri bugün fuar alanında olduğu gibi kamulaştırma yaparak çalışıyor. Büyükşehir'in sürdürülebilir kılınması anlamında, kredibilitesinin devam etmesi anlamında ulaşımda zaten sübvanse yapıyoruz. Bizim en büyük destekleme kalemimiz ulaşımdır. Sevgili hemşerilerimden bu konuda bize destek olmalarını diliyorum. Ve destek olacaklarına inanıyorum. Yine İzmir ulaşımı Türkiye'de kıyaslanamayacak bir şekilde, oran vermek 'yüzde şu kadar' demek mümkün değil ama çok büyük oranda ucuzdur. Türkiye'de en ucuz ulaşımı İzmir Büyükşehir Belediyesi 4 milyonluk kentte sağlamaktadır. Ve yine de hemşerilerimizden bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi.
Kocaoğlu: Zam zorunluydu


"TRAMVAYDA SIKINTI YOK "
Kocaoğlu, Karşıyaka ve Konak Tramvayları ile ilgili çıkan 'eksik ihale yapıldı' haberleri hakkında konuştu. Projede bir sorun olmadığını anlatan Kocaoğlu, "Bu konuda sıkıntı yok. Tramvay çalışmaları devam ediyor. Haberler klasik bir haber. Onu bilmek için müneccim olmaya gerek yok. Büyükşehir Belediyesi'ni bir taraftan çeşitli güçler itibarsızlaştırmaya çalışırken belediye yaptığı başarılı işlerle yoluna devam edecek. Haklı eleştirilerin tabi ki başımızın üstünde yeri var. İyi söz de kötü söz de sahibine aittir. İzmirli hemşerilerimize layık olmak için gayret edeceğiz. Karşıyaka Tramvayı' nın malzemeleri yakında geliyor. Zaten raylar geldikten sonra temel atılacak" diye konuştu.

TAZMİNATLARI ÖDENECEK

Başkan Kocaoğlu, Enternasyonal Fuarı'nın açılışında yaşanan tercüman krizi nedeniyle görevlerine son vererek işten çıkartılan İZFAŞ'taki personel için mahkemenin verdiği işe iade kararı konusundada "O isimlerin tazminatları ödenecek. İşe alınmayacaklar" dedi.

YATIRIM YAPTIĞIMIZ SAHALAR VAR

Başkan Kocaoğlu, İzmir İl Özel İdaresi'nin kapatılmasından sonra valilik bünyesinde kurulan Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı'nın kent genelinde jeotermal sahaların ruhsatlandırılması, satışı ve arama yapılması ile ilgili ihale hakkında da şunları söyledi, "Henüz meseleyi değerlendirmedik. Valilikle de görüşürüz. Bizim kontrolümüz altında, yatırım yaptığımız, kesin olarak yapmayı düşündüğünüz sahalar var. Oradaki konuları konuşacağız. İzleme kurulunun niyetini öğrenir, yol haritasına bakarız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!