Kocaoğlu’na tiyatro oyunu soruşturması

Güncelleme Tarihi:

Kocaoğlu’na tiyatro oyunu soruşturması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2011 00:00

İÇİŞLERİ Bakanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Kültür Sanat Şube Müdür Vekili Adalet Okhan hakkında, Sanat Danışmanı Huluk Işık’ın tiyatro oyunu satın alınması ihalesinde ihale şartlarına aykırı davranmasında sorumlulukları bulunduğu gerekçesiyle soruşturma izni verdi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinliği kapsamında sahnelenecek oyunları satın aldığı ihale öncesi, belediyenin oluşturduğu komisyonda Haluk Işık’ın da yeraldığı ve kendisinin yazıp-yönettiği, eşinin Yeryüzü Sahnesi’nin sahnelediği “Kurşun Askerin Utancı” adlı çocuk oyununun ihale kapsamında satın alınmasına rol oynadığı iddia edildi. Şikayet üzerine İçişleri Bakanlığı, belediye şirketi olan Ege Şehir Planlama A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Haluk Işık’ın, ihale sürecinde yeraldığına oyun için 14 bin 400 TL ödenmesinin yasaya aykırı olduğuna karar verdi. Bu nedenle de olayda sorumluluğu bulunan Kocaoğlu ve Okhan hakkındda soruştuma
izni verdi.

Isıtılıp veriliyor

Kocaoğlu, Kuş Cenneti’ne yapılan bisiklet ve yürüyüş parkuru açılışı sonrası soruları yanıtladı, Urla, danışman arazisi planları ve tiyatro oyunuyla ilgili soruşturma izni konularında, “Bu konuların hepsi daha önce gündeme geldi. Konuşuldu. İtiraz süreçleri devam ediyor. Soruşturma izni verilmesi tabii ki bir başlangıç. Sonucunu hep beraber yaşayacağız. Biz doğru yaptığımıza inanıyoruz” dedi. Kocaoğlu, soruşturma izni konularının herkesin bildiği 2-3 ay öncesinde gelen konular olduğunu belirterek, “Sanıyorum ikinci operasyondan sonra bunlar tekrar ısıtılıp haber olarak sunuluyor. Bizim bu konularda söyeleceğimiz laf yok. Söyleyeceğimizi zaten söyledik. Hepsiyle ilgili bilgimiz var. Açıklamalarımız da arşivlerde duruyor. Tekrar konuşmak malumun ilanı, tekrarı olacak” dedi.

ÖZGÜRLÜK DİLEĞİ

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi, Kuş Cenneti içindeki 20 kilometrelik güzergahı, bisiklet ve yürüyüş parkuruna dönüştürdü. İlk pedalı çevirenlerden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “7 aydır tutuklu bulunan, iddianameleri hazırlanmayan arkadaşlarımızın cennetteki kuşlar gibi bir an evvel özgürce uçmaların diliyorum” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!