Kazan patlamasına iki işçi kurban

Güncelleme Tarihi:

Kazan patlamasına iki işçi kurban
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2012 00:00

Uşak’ta dün bir yağ fabrikasında buhar kazanı patladı. İki işçi yaşamını yitirdi, diğerlerinin bulunmaması can kaybınınn büyümesini önledi.

Haberin Devamı

UŞAK Karma Organize Sanayi Bölgesi 9. Cadde’deki, Yaşar Er’in Hilaller Yağ Fabrikası’nın buhar kazanı, dün saat 09.45 sıralarında patladı. Çevredeki diğer fabrikalardan yardıma koşan işçiler, hemen 112 Acil Servis’e haber verdi. İşçilerden evli ve bir çocuk babası Ahmet Aksoy (38) fabrika içinde ölü bulunurken, Mehmet Bilik ise yaralı olarak dışarı çıkarıldı.  Evli ve iki çocuk babası Bilik (39), ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.
Diğer fabrikalardaki işçiler, olayı anlatırken, büyük bir patlama sesi duyarak dışarı çıktıklarını söyledi, “Kazanı havada gördük. Önce bir fabrikanın yan duvarına çarptı. Ardından da bir başka fabrikanın duvarına düşerek asılı kaldı” dedi. Patlamanın su borularının donması ve kazanda biriken basmınçtan kaynaklandığı bildirildi. 10 işçinin çalıştığı fabrikada patlama sırasında diğer işçilerin bulunmaması can kaybının büyümesini önledi. Uşak İl Jandarma Komutanlığı ekipleri olay yerinde güvenlik önlemi alarak inceleme başlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!