Kartlarda aktivasyon işlemi başladı

Güncelleme Tarihi:

Kartlarda aktivasyon işlemi başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2015 01:11

İZMİR'de 6 gün boyunca toplu ulaşımda geçerli elektronik akıllı kartlarda yaşanan ve yolcuların ücretsiz yolculuk yapmasına neden olan sorunu çözmek için kartlara aktivasyon yapılmaya başlandı. Konuyla ilgili ESHOT veya yeni ücret toplama işini üstlenen Kartek firmasından yeni bir açıklama gelmemesine karşın aktivasyon işlemlerinden sonra kartların toplu ulaşım araçlarında sorun yaşanmaması bekleniyor.

Haberin Devamı

İzmir'de günde 1.5 milyon binişin yapıldığı toplu ulaşımda yaşanan elektronik akıllı kart krizini altına gününde de devam etti. Ancak, hafta içinde yapılan çalışmalar sonucunda sisteme uyumsuz kartların uyumunu sağlamak için aktivasyon işlemine başlandı. Metro istasyonu, vapur iskeleleri ve aktarma merkezlerinde elektronik akıllı kartların sisteme uyumu için aktivasyonlar uzun kuyruklara neden oldu. Kartını aktive eden yolcular para yüklemesi de yaptı. Ancak, tüm kartlarda sorun henüz çözülmedi. İzmir'deki yolcuların kartları validatörler tarafından okunmayan kısmı bugün de toplu ulaşımdan ücretsiz yararlandı. ESHOT veya yüklenici şirket Kartek'ten aktivasyonla ilgili bir açıklama gelmedi.

İzmir'de toplu ulaşımda 1 Haziran'da elektronik akıllı kart sisteminde başlayan kriz altıncı gününde de devam etti. Otobüs, vapur ve metroya binerken yolcuların kentkartları validatörler tarafından bakiye yetersiz gerekçesiyle okunmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, elektronik temassız akıllı kart ihalesini kaybeden Kentkart şirketinin, üç gün önce teslim ettiği sistemin şifre ve kodlarını son gün değiştirdiğini, şirket hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Kentkart şirketi ise iddiaları reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!