İzmir’de minyatür sergisi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de minyatür sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2016 15:10

İZMİR’deki Sabancı Kültür Sarayı’nda, minyatür sanatçısı Gülay Özköprülü Pelin’in eserlerinden oluşan sergi açıldı.

Haberin Devamı

İzmir’de minyatür sergisi

İzmir’de Musiki Günleri etkinlikleri kapsamında, İzmirli minyatür sanatçısı Gülay Özköprülü Pelin’in eserlerinden oluşan minyatür sergisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Sarayı’nda sanatseverlerle buluştu. Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, "Üniversite olarak bilime ve eğitime önem kadar sanata da önem veriyoruz. İnanıyoruz ki toplumların hayatında bilim ne kadar önemliyse sanatta da o kadar önemlidir. Bu bağlamda Avustralya’dan gelerek üniversitemize bu onuru yaşatan çok değerli sanatçı Gülay Pelin Hanımefendiye huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir’de minyatür sergisi



Gülay Pelin ise "Bana eğitim aldığım bu üniversite çatısı altından bu imkanı sağladıkları için öncelikle Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Füzün ve sayın İhsan Çelikdemir’e çok teşekkür ediyorum. Yıllardır Avustralya’da açtığım sergilerde hep dostlarımın ve uzakta olmamın eksikliğini hissetmiştim, bu imkanı verdiğiniz ve benimle bu mutluğu paylaştığınız için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

1994 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk El Sanatları, Tezhip Anasanat dalından derece ile mezun olduktan sonra Avustralya’ya yerleşen ve çalışmalarına bu ülkede devam eden sanatçı, 2004 yılında Sidney’de minyatür ve tezhip tekniği ile yaptığı eserler ile 2 ayrı dalda gelecek vadeden sanatçı ödülüne layık görüldü. 2006 yılından günümüze birçok sergide eserleri sergilenen, Avustralya ve Türkiye’de çeşitli koleksiyonlarda eserleri bulunan ve çalışmalarına kendi atölyesinde devam eden Gülay Pelin’in minyatür sergisi, 22 Ocak Cuma gününe kadar gezilebilecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!