İzmir'de hayatın durduğu an

Güncelleme Tarihi:

İzmirde hayatın durduğu an
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2013 15:13

İZMİR’de, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Törenleri, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 800 kişi katıldı. Vatandaşlar, Vali Mustafa Toprak’ın anıta çelenk sunduğu sırada sessiz kalırken, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ile CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu alkışladı. AK Parti İl Başkanlığı’nın adı anons edildiğinde ise protesto sesleri yükseldi, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı. Saat 09.05’te tüm yurtta olduğu gibi hayat durdu. Tören alanının yanı sıra araçlarından inen 7’den 70’e İzmirliler, Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Törenin sonunda Vali Toprak’ın anıt şeref defterini imzaladığı sırada vatandaşlar bu kez de hep birlikte ‘Andımız’ı okudu.

İzmirde hayatın durduğu an

Haberin Devamı

Hardaliye ikramı

Anma törenlerine, Valilik ve DEÜ’nün organizasyonuyla Sabancı Kültür Merkezi’nde devam edildi. Buradaki törene AK Parti Milletvekili Rıfat Sait ile CHP milletvekilleri Musa Çam ve Mehmet Ali Susam da katıldı. Rektör Prof. Mehmet Füzün, Atatürk’ü hasret ve özlemle andıklarını söyledi. Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okundu. Selanik Atatürk Evi’nde yapılan “Atatürk ve Selanik”, “Atatürk ve Manastır”, “Atatürk ve İstanbul”, “Atatürk ve Ankara” ve “Atatürk ve Çocuk” konulu kısa filmler gösterildi. DEÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Kurtuluş Savaşı yıllarından barkovizyon gösterisi eşliğinde dinleti sundu. Etkinlik, DEÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Enstitüsü’nce hazırlanan Selanik ve Atatürk Afiş Sergisi’nin gezilmesi ve Atatürk’ün sevdiği bir içecek olan Hardaliye’nin ikram edilmesiyle son buldu.

İzmirde hayatın durduğu an

BALÇOVALILAR ATA’YI ANDI
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 75’inci yılında Balçova’da anıldı. Balçova Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenlere Balçova Kaymakamı Ahmet Beyoğlu, Garnizon Komutan P.Alb.Ertan İlbeyli, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından Saatler 09.05’i gösterdiğinde tüm Balçova 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Haberin Devamı

NARLIDERE’DE ORATORYO
Mustafa Kemal Atatürk, Narlıdere’de Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen bir törenle anıldı. Törene, Narlıdere Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Garnizon Komutanı İstihkam Albay Şevki Akbaşak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. 10 Kasım Atatürk’ü anma tören programı dahilinde Narlıdere Halk Eğitim Merkezi tiyatro eğitmeni Onur Atacan’nın hazırladığı Atatürk oratoryosu, Narlıdere Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sahnelendi. İzleyenlerin beğenisini kazanan oratoryo, özellikle gençliğe hitabenin okunduğu bölümlerde yoğun alkış aldı.

Haberin Devamı

İzmirde hayatın durduğu an

BORNOVA’DA TÖRENLER OKULDA DEVAM ETTİ
Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk’ü anma törenlerinde Bornova Kaymakamı Dr. Kadri Canan, Garnizon Komutanı Temsilcisi Topçu Albay Errahman Yılmaz ve Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Törene siyasi parti ve kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Çelenklerin sunulmasının ardından saat 09.05’te tüm katılımcılar Ata’nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu, gönderdeki Türk Bayrağı yarıya indirildi. Anma etkinlikleri Bornova Cumhuriyet Meydanı’ndan sonra özel Işıkkent Anadolu Lisesi’nde devam etti.

Haberin Devamı

İTK’DA YÜRÜYÜŞLÜ ANMA
Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk, Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında İTK Eğitim Kurumları’nın Bahattin Tatış, Büyükçiğli ve Marmaris Kampüsü’nde düzenlenen törenlerle anıldı. Eş zamanlı olarak Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’de saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan törenler, İTK’lı öğrencilerin ve öğretmenlerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ve şiirleri ile devam etti. Kampüslerdeki anma törenlerinde, okul koroları Atatürk Marşları’nı ve Atatürk’ün en sevdiği türküleri de seslendirdi. İTK Bahattin Tatış Kampüsü’nde, her 10 Kasım’da olduğu gibi bu kez de İTK Uşakizade Köşkü önündeki Atatürk Köşesi’ne öğrenciler çiçek bırakarak ‘Geleneksel Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Atatürk Köşesi’ne çiçek bırakan büyük küçük tüm İTK’lı öğrenciler, İTK’lı mezunlar ve öğretmenler, Atatürk’e olan saygılarını sundu.

Haberin Devamı

ATA’YI MÜZİKLE ANDILAR
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75’inci yıldönümünde Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde de gerçekleştirilen törenle anıldı. Klasik batı müziğinin ülkemizde sevilmesinde ve benimsenmesinde öncülük eden Atatürk’ün klasik müzik dinletisi ile anıldığı töreni Yaşar Üniversitesi öğretim üyeleri, çalışanlar, öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu izledi. J. Sebastian Bach ve A. Piazzola’nın eserleri Yaşar Üniversitesi Çello Quartet tarafından seslendirildi. Törende ayrıca Yaşar Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Meriç “Atatürk ve Tarih” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!