İTO Ata'yı doğduğu evde anacak

Güncelleme Tarihi:

İTO Atayı doğduğu evde anacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2015 13:04

İzmir Ticaret Odası, 10 Kasım'da 138 kişilik heyet ile Yunanistan'ın Selanik kentine gidiyor. İTO Heyeti, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da, Atatürk'ün doğduğu evde düzenlenen anma törenlerine katılacak.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Selanik'in her zaman için tüm Türkiye'de ve İzmir'de özel kabul edilen bir şehir olduğunu söyledi. Bunun en önemli nedeninin Atatürk'ün bu kentte doğması olduğunu belirten Demirtaş, "Atamızın doğduğu evin burada olması Selanik'i bir çekim merkezi yapıyor. Ayrıca Selanik ve İzmir coğrafi yapıları, kentleşmeleri, Kordon'u ile de birbirine çok benzeyen kentler. Kentimizde pek çok Selanik kökenli var. Selanik Belediye Başkanı Dostum Yannis Butaris başta olmak üzere Selanikli yöneticilerle çok iyi ilişkilerimiz var" diye konuştu. Geçtiğimiz aylarda Yunan Şirketi Ellinair'in İzmir - Selanik arasında uçak seferlerini başlatmasının iki kenti daha da yakınlaştırdığını belirten Demirtaş, 9 -10 Kasım tarihlerinde meclis üyelerinden oluşan 138 kişilik bir heyet ile Selanik'e İş ve İnceleme Gezisi düzenleyeceklerini söyledi.
Gezinin en önemli amacının Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde Selanik'te olmak olduğunu belirten Demirtaş, "Saat 9'u 5 geçe tüm heyetimiz ile Atamızın doğduğu evde olacağız, kendisini bir kez daha şükran ve minnet ile anacağız" diye konuştu. Demirtaş ayrıca Selanik'te Yunanistan İçişleri ve İdarenin Yeniden Yapılandırılması Bakanlığına bağlı Makedonya-Trakya Konularından Sorumlu Bakan Yardımcısı Maria Kollia, Belediye Başkanı Yannis Butaris, Selanik Esnaf Odası Başkanı Panayotis Papadopulos, Selanik Ticaret Odası Başkanı Dimitris Bakatselos ile biraraya geleceklerini belirterek, "Selanik ile İzmir arasında hangi konularda işbirliği yapabileceğimizi, ticaretimizi nasıl arttıracağımızı görüşeceğiz. Üyelerimiz için yeni iş fırsatları yaratmak için çalışacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!