İşkenceye önlem

Güncelleme Tarihi:

İşkenceye önlem
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzmir'de insan haklarını korumak amacıyla özel kurul oluşturuldu. Bu tür davranışlarla ilgili şikayeti olanlar, oluşturulan danışma masaları aracılığıyla iletebilecek.

VALİLİK bünyesinde kurulan İnsan Hakları Kurulu, hak ihlali ve işkenceye karşı her türlü çalışmayı yapmakla yetkilendirildi. Vali Yardımcısı İhsan Uğurcan başkanlığındaki kurul, bu aydan itibaren oluşturulan danışma masasıyla çalışma başlatacak.

Bakanlıklara bilgi

KURUL, insan haklarının korunmasını sağlayarak, ihlalleri önlemek için araştırmalar yapıp, sonuçları 3 ayda bir ilgili bakanlığa gönderecek. Eğitim çalışmaları da düzenlemekle görevlendirilen kurul üyeleri, ayda bir kez toplanacak ve herhangi bir ücret almayacak.

Başvurular kurula

İLÇELERDE de kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan kurulun yanısıra görev yapacak danışma masasında da bir kamu çalışanı görevlendirilecek. Sözkonusu görevli, başvuruları ilgili kurul üyesine iletecek, aylık rapor halinde yapılanları kurula sunacak.

Vali kararlı

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, kentte insan haklarına aykırı uygulamalara izin verilmeyeceğini belirterek, ‘‘İnsan hakları konusunda problemi olan herkes danışma masalarına başvurabilecek. Başvurular tek tek değerlendirilerek gereken yapılacakz’’ diye konuştu.

İZMİR İli İnsan Hakları Kurulu'nda Vali Yardımcısı İhsan Uğurcan başkanlığında, Hukuk İşleri Müdürü Mustafa Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı, Yüksek Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Ülkü, Emniyet Müdürü Hasan Yücesan, Sağlık Müdürü Recep Gür Ustaoğlu, Milli Eğitim Müdürü Zeki Bilgin İnanlı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Murumu Müdürü Nazmi Taşkın, Baro Başkanlığı Temsilcisi Arif Ali Cangı, Tabipler Odası Başkanı Dr. Fatih Sürenkök, İTO Temsilcisi Ahmet Bilal Ertem, EBSO Temsilcisi Remzi Peköz, Ural-Altay Kültür ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Celal Öcal, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Temsilcisi Ertuğrul Hacıbekiroğlu, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, İnsan Hakları Derneği Başkanı Günseli Kaya, İnsan Hakları ve Mazlum İçin Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Çetin Tulum, İzmir İli Basın Kuruluşları Temsilcisi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Özden Ünver yeralıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!