Işılay Saygın'ın yaşam öyküsü kitap oldu

Güncelleme Tarihi:

Işılay Saygının yaşam öyküsü kitap oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 11:05

TÜRK siyasetine damga vuran isimlerden Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, ilklerle ve başarılarla dolu yaşam öyküsünün kaleme alındığı 'Işılay Saygın-Hizmete Adanmış Bir Ömür' adlı kitabı tanıtmak için sevenleriyle buluşacak.

Haberin Devamı


Türk kadınının siyasetteki gururlarından Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın'ın sıradışı hayat öyküsünün kitabı yazıldı. Saygın'ın 25 yaşında belediye başkanlığından Türkiye'nin ilk kadın Çevre Bakanı ve yine ilk kadın Turizm Bakanlığı'na uzanan yaşamı, İzmirli gazeteci Zeynel Kozanoğlu tarafından kaleme alındı. Saygın, ilklerle ve başarılarla dolu siyaset yolculuğunun anlatıldığı 'Işılay Saygın-Hizmete Adanmış Bir Ömür' adlı kitabı tanıtıp imzalayacak. Eski Devlet Bakanı Işılay Saygın bu amaçla 18 Mart Cuma günü saat 17.00'den itibaren sevenleriyle İzmir Alsancak D&R'da bir araya gelecek.

Işılay Saygının yaşam öyküsü kitap oldu



O, KADINLARIN HEP YÜZAKI OLDU
Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Işılay Saygın, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu. 25 yaşında Buca Belediye Başkanı seçildi, bu görevini 2 dönem sürdürdü. 1983, 1987, 1991, 1995, 1999 yıllarındaki seçimleri kazanarak 5 dönem İzmir milletvekilliği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk kadın Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanlığı (1987-1991) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Üyeliği (1991-1995) görevlerinde bulundu. 51'inci ve 52'nci hükümetlerde Devlet Bakanı ve ilk kadın Çevre Bakanı, 53'üncü Hükümet'te ilk kadın Turizm Bakanı, 54'üncü ve 55'inci hükümetlerde de Devlet Bakanı olarak görev aldı. Kadınların evlendikten sonra soyadlarını kullanabilmelerini sağlayan değişiklik başta olmak üzere Medeni Kanun'da pek çok önemli düzenlemeye imza atıp, Ailenin Korunmasına Dair Yasa'ya ve aile mahkemelerinin kurulmasına öncülük ederek kadın hakları mücadelesinde sembolleşti.
Saygın, Gediz Üniversitesi'nin yanı sıra annesi Fatma Saygın adına yaptırdığı Anadolu lisesi ile eğitime önemli hizmetlerde bulundu. Işılay Saygın aynı zamanda Uluslararası Kadınlar Derneği ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği Genel Başkanlığı'nı da yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!