İşadamına başını keserek infaz

Güncelleme Tarihi:

İşadamına başını keserek infaz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

Toprak altından çıkarılan başsız iskeletin İzmirli ünlü işadamı Sezai Rahmi Özden’e ait olduğu, 7 yıl önce vurulduğunda sağ bacak kemiğinde takılan iki platinden teşhis edildi. Polis, işadamının başını arıyor.

Haberin Devamı

İZMİR’in Aliağa İlçesi’ndeki, sahibi olduğu Sözden Demirçelik’i ve satın alıp adını Say Metal olarak değiştirdiği Ege Metal’i sattıktan sonra, 2004 yılının Ekim ayında ortadan kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan işadamı Sezai Rahmi Özden’in öldürüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili gözaltına alınan10 zanlıdan birinin itirafı doğrultusunda, kayıp işadamının, kafatası olmayan iskeleti, gömüldüğü, Gaziemir İlçesi 6’ıncı Sanayi Sitesi karşısındaki tepede, iş makinesiyle yapılan kazıyla çıkarıldı. Kemikler DNA testi için Adli Tıp’a gönderilirken, eşi Zehra Özden, iki oğluyla birlikte, Emniyet binasına geldi.

Kan testi yapılacak

Özden’e ait olduğu sanılan kemikler için henüz DNA testi yapılmadı. Ancak çıkarılan başsız iskeletten, sağ bacak kemiğinde platin takılı olduğu belirlendi. 2002 yılında Karşıyaka’da uğradığı silahlı saldırıda yaralanan Özden’in bacağına da bu olayın ardından platin takıldığı belirtildi. Özden’in yine de oğullarından kan örneği alınıp, DNA testi yapılacağı belirtildi. Soruşturmada işadamınıntabancayla vurulduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Aile Çakıcı ve Evcil’e dava açtı

Kaybolmadan önce ayağından vurulan İşadamı Özden’in, bu olaydan sonra sahibi olduğu Say Metal’deki yüzde 22 hissesini devrettiği anlaşılmıştı. Aile, Özden’in cinayete kurban gittiğini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ailenin avukatı Mürsel Ünlü, cinayetle ilgili Alaattin Çakıcı ve Erol Evcil aleyhinde dava açmıştı.

İki fabrikasını ele geçirmişler

Annesi Zehra Özden ve kardeşi İsmail Özden ile emniyete gelen Süleyman Özden, ifade verdikten sonra dışarı çıktı. Özden, “İçimizde hep bir umut vardı. Babamın yurtdışında yaşıyor olabileceğini ve bir gün gelebileceğini düşünüyorduk. Ancak artık umutlarımız tükendi. İki fabrikasını ele geçirip, kendisini öldürmüşler” dedi. Fabrikaları tekrar geri almak için hukuk mücadelesi başlatacaklarını belirten Süleyman Özden, bulunan kemiklerin babasına ait olduğunu, ameliyatı yapan doktorun, sağ bacağındaki iki platininden teşhis ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!