HIV testi sonucu temiz çıktı

Güncelleme Tarihi:

HIV testi sonucu temiz çıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 17:27

Muğla'da trafik kazasında hayatını kaybeden İbrahim Taşlı'nın yapılan iki ayrı kan testinden birinde HIV virüsünün tespit edilmesi üzerine İzmir Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilen kan örneklerinde HIV virüsüne rastlanılmadığı açıklandı.

Haberin Devamı

 Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Bahsedilen kişiden alınan numune, İzmir Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Yapılan tetkik sonucunda kişinin HİV virüsü taşımadığı anlaşılmıştır” denildi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı da bir açıklama yaptı.


Muğla'da geçen perşembe günü meydana gelen trafik kazasında, oto lastik tamircisi İbrahim Taşlı'nın kullandığı 20 U 3990 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada, Taşlı ağır yaralanırken, kız arkadaşı 19 yaşındaki Neslihan Ay olay yerinde hayatını kaybetti. Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Taşlı'nın olaydan bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti, doktorlar organ nakli ihtimali üzerine kan testi yaptı ve ilk testte Taşlı'nın HIV virüsü taşıtığı belirlendi. Bunun üzerine ikinci test yapıldı ve sonuç negatif çıktı ancak önlem amacıyla Taşlı'ya temas eden sağlık, polis ve itfaiye ekiplerinden 22 kişiye de kan testi yapılırken Taşlı'dan alınan kan örnekleri İzmir'deki Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderildi.

 

Haberin Devamı

HIV virüsü tespit edilmedi


Taşlı'ya temas edenlere yapılan testte herhangi bir virüse rastlanmazken, Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'nden de test sonucu bugün geldi. Muğla Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde ilimiz merkez Devetaşı Mevki'inde geçirdiği trafik kazası sonucunda ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan gencin HİV virüsü taşıdığına dair bazı basın yayın organlarında haberler yer almıştır. Bahsedilen kişiden alınan numune, İzmir Hıfzısıhha Enstitüsü Müdürlüğü'ne gönderilmiştir. Yapılan tetkik sonucunda kişinin HİV virüsü taşımadığı anlaşılmıştır. Kamuoyuna duyurulur” denildi.

Sağlık bakanlığı da açıklama yaptı.

Konuyla ilgili bir açıklama da Sağlık Bakanlığı tarafından yapıldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Organ nakli konusunda hassas olduğumuz bir dönemde, habere konu vatandaşımızın beyin ölümü tanısıyla beraber, olası donör oluşu nedeniyle, kan örneklerinde HCV, HBS, diğer Hepatit parametreleri ve HIV antikoru çalışılmıştır. HIV sınırda negatif tespit edildiğinden ileri tetkik için referans laboratuarına gönderilmiştir. Sonuca göre vatandaşımızın HIV virüsü taşımadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!