Hayalleri yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Hayalleri yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

Çanakkaleli çiftçi, tarlasını sürerken bulduğu eser için verilecek para ödülüne itiraz etti. Ancak yenilenen komisyon, bu kez de teşvik amaçlı ödülün miktarını kıstı.

GELİBOLU'nun Ilgardere Köyü'ndeki tarlasını süren Süreyya Becer, altından alınlık buldu, satmayı aklından bile geçirmeden jandarmaya haber verdi. Çanakkale Müzesi'ne teslim edilen Roma dönemine ait eserin arkeolojik değerine paha biçilemezken, altın değerinin 700 milyon lira olduğu açıklandı.

Komisyon yeniden

ARKEOLOJİ Müzesi Müdürlüğü'nün oluşturduğu komisyon, çiftçinin 3 milyar lirayla ödüllendirilmesine karar verdi, Becer itiraz etti. Tekirdağ Müzesi Müdürü Mehmet Akif Işın başkanlığında, İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden Nilüfer Atakan ile Bursa Müzesi'nden Funda Ünal'dan oluşan komisyon oluşturuldu.

200 milyon indirim

KOMİSYON itirazı değerlendirerek ödülü 2 milyar 800 milyon lira olarak açıkladı. Kaymakamlığın altın, Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın da mesajla kutladığı Becer, ‘‘Trilyonlar eder dedikleri eserin ödülü komik. Parayla ev alacaktım, hayallerim yıkıldı. Çaresiz verdikleri kadarını alacağım'' dedi.

KÜLTÜR MÜDÜRÜ:

Tarihi alınlığı bulan Süreyya Becer, milyarlarca lira ödül bekliyordu. Ev alıp dekore etmeyi, çocuklarına iyi bir gelecek hazırlamayı hayal eden Becer, hüsrana uğradı.

Onurlu davranış ödülü

ÇANAKKALE Kültür Müdürü Mustafa Sevim, ‘‘Ne olursa olsun Süreyya Becer'in yaptığı onurlu bir davranış. Altın alınlık yurtdışına çıkarsaydı geriye getirmek için Becer'e verilen ödülün en az 10 katını avukatlara vermek zorunda kalacaktık. Becer'e bu onurlu davranışından ötürü ödül veriliyor, değeriyle ilgili değil. Becer itirazında ısrar etmezse, 3 milyar lira alacak'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!