Havalimanında "mantetik bant" operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Havalimanında mantetik bant operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 15:12

İZMİR Adnan Menderes Havalimanı’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) gelen bir yolcunun valizinde, yurda kaçak olarak sokulmak istenen ağrı kesici, enerji verici ve rahatlatıcı etki yaratmak amacıyla vücuda yapıştırılarak kullanıldığı belirtilen 34 bin 600 hologram manyetik bant ele geçirildi.

Haberin Devamı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden gelen Ü.H.’nin valizi yeşil hattan geçirildiği sırada, x-ray kontrolünde yoğunluk tespit edildi. İddiaya göre Ü.H., valizde kırtasiye malzemesi ve bu malzemelere yapıştırılan sticker bulunduğunu belirtti. Ancak görevlilerin yaptığı incelemede, yurda kaçak olarak sokulmak istenen ağrı kesici, enerji verici ve rahatlatıcı etki yaratmak amacıyla vücuda yapıştırılarak kullanıldığı belirtilen 34 bin 600 hologram manyetik bant ele geçirildi.

İşlemlerin uzamasını istemediği için farklı bilgi verdiğini dile getiren Ü.H. hakkında yasal işlem başlatılırken, hologram manyetik bantlara el konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!