Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 14:14

İZMİR'in Selçuk ilçesinde, anne ve babasının arzusunu yerine getiren hayırsever işadamı Hüseyin Kaçan tarafından yaptırılan "Hacı Kaçanlar Camii" törenle ibadete açıldı. Caminin açılışında, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için de dua edildi.

Haberin Devamı

14 Mayıs Mahallesi, Kabuletti Caddesi'ndeki, yapımı 10 ayda tamalanan, üç katlı, 2 bin kişilik cemaat, 5 bin kişilik cenaze namazı alanı, şadırvanı, gasilhanesi, kadınlar için özel ibadethane bölümünün yanı sıra yaşlılar ve engelliler için asansörü bulunan Hacı Kaçanlar Camii'nin açılışı için düzenlenen törene İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, AK Partili Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, İzmir Müftüsü Ramazan Muslu, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, üst düzey ve çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan hayırsever işadamı Hüseyin Kaçan'ın oğlu Abdullah Kaçan, böylesine önemli bir hizmeti Selçuk'a kazandıran babaannesi Fatma Kaçan ve dedesi Abdullah Kaçan başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür edip, "Rabbim, ülke olarak geçirdiğimiz bu zorlu süreçte ne al bayrağımızı gökten, ne ezan seslerini minarelerimizden, ne de darbeyi durduran salaları kulaklarımızdan eksik etmesin" dedi.

Haberin Devamı

Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı

14 Mayıs Mahallesi ile Cumhuriyet Mahallesi'nin önemli bir ihtiyacını Kaçan Ailesi'nin karşıladığına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı; "Böylesine önemli bir isteği gerçekleştirdikleri için ve aynı zamanda ilçemizin Türk-İslam eserleriyle geçmişten bugüne kadar olan dokusuna uygun bir camii inşaatıyla katkı koydukları için kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.
Hacı Kaçanlar Camii'nin hayırlı olması dileğinde bulunan İzmir Valisi Erol Ayyıldız da "İnsanların en hayırlısı, insanlara hizmet edendir.' Bugün nerede bir kubbe, bir minare varsa biliyoruz ki orası Müslüman yurdudur. Şahadetleri dinin temeli olan ezanlar işte o minarelerden yükselir. Günde beş vakit namazda işte o kubbelerin altında durulur. Camilerin büyüklüğü ve güzelliği bu anlamda bizim için iftihar kaynağıdır. Camilerimiz dünyanın merkezi olan kabenin şubesidir. Burada yeni bir şube açan, hem mahallemize, hem İzmir'imize anlam katan kardeşlerimize bizzat teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Haberin Devamı

"ŞEHİTLERİMİZ KALBİMİZDEKİ MÜMTAZ YERLERİNİ ALMIŞTIR"
15 Temmuz darbe girişiminde ahirete intikal eden tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Vali Ayyıldız, "Rabbim onları şefkatiyle, merhametiyle kuşatsın. Peygamber efendimize komşu eylesin. Yaralılara da Cenab-ı Haktan şifa diliyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi kararlılıkları ile dik duruşlarıyla hiç şüphesiz tarih yazdılar. Şüphesiz şehitlerimiz kalbimizdeki mümtaz yerlerini salalarıyla, minare yerleriyle muhafaza edecektir" diye konuştu. konuşmaların ardından Valisi Ayyıldız, Kaymakamı Boyacı ve Belediye Başkanı Bakıcı, Kaçanlar Ailesi'ne plaket ve çiçek takdim etti.
Camiin açılış kurdelesini Kaçanlar Ailesi ile birlikte kesen Vali Ayyıldız ve protokol üyeleri daha sonra cuma namazını hep birlikte kıldı. Camide, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar için de dua edildi. Namazın ardından Selçuk Belediyesi'ninde açılışa katılanlara öğle yemeği verildi.

Haberin Devamı

Hacı Kaçanlar Camii törenle açıldı




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!