Gündemden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Gündemden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 01:03

Haberin Devamı

Termal turizme ulaşım engeli
Mehmet YENEN, (DHA)
KÜTAHYA’nın Simav İlçesi Belediye Başkanı Kasım Karahan, ulaşımla ilgili sorunlarının çözülmesi halinde, 3 kaplıcayı ziyaret eden yıllık turist sayısının 400 binden 3 milyona çıkabileceğini söyledi.
Simav’ın termal turizm potansiyeli bakımından Türkiye’nin en önemli yerleşim birimlerinin başında geldiğini ifade eden Karahan, bir kentte turizmin gelişmesi için altyapı hizmetleri ve ulaşımın son derece önemli olduğunu vurguladı. Simav’ın bünyesinde barındırdığı birçok güzelliğin, ulaşımda yaşanan bir takım olumsuzluklar yüzünden saklı kaldığını anlatan Karahan, bundan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Karahan, Simav’ın öncelikle Bursa, Kütahya ve İzmir yönüne olan ulaşımının acil olarak çözümlenmesi gerektiğini kaydetti. Geçtiğimiz yıllarda vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde rağbet gören İç Ege’nin önemli yayla turizm merkezlerinden biri olan 1450 rakımlı Gölcük Yaylası ile Krater gölün ulaşımsızlığa kurban gittiğini savunan Karahan, “En kısa sürede Simav ve ardından da 1450 rakımlı Gölcük Yaylası ile Krater Göle ulaşımın kolaylaştırılması adına çalışmaların başlatılması turizmciler ve kentimiz adına son derece önem arz etmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Köy kahvesinden sanat akademisine
Mehmet ÇİL / DATÇA, (DHA)
MUĞLA’nın Datça İlçesi’ne 25 kilometre uzaklıktaki Yaka Köy’de kurulan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi, köy halkı ile sanatçıları buluşturdu. Seramik sanatçısı Ümit Can Gören ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümü öğrencileri ile el ele veren köylüler, sanatsal bir projenin içinde yer almanın mutluluğunu yaşıyor.
Bilim ve Yurt Dünya Sanat Galerisi yönetici Nevzat Metin ile iş ve sanat dünyasının önde gelen isimlerinin özverileriyle imece usulü kurulan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nde (UKKSA) yaz ayları boyunca çocuklar için düzenlenen ücretsiz seramik kurslarından sonra, köyün yetişkinleri de heykel yapmaya başladı. Yaklaşık bir aydır her gün kahvehane yerine akademiye giden köylüler, sanatçılarla birlikte 2.5 metre yüksekliğinde ilginç bir seramik heykeli ortaya çıkarmak için uğraş veriyor. Akdeniz bölgesinde bahçe süslemesi olarak kullanılan çakıl taşlarının, seramik fırınlarında pişirilen benzerleri ile yapılacak olan heykel, Akademi’nin giriş bölümünde sergilenecek.
Koza Anıtı
Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi Başkanı Nevzat Metin, Datça’da bir ilki gerçekleştireceklerini belirterek, “Hep birlikte Koza anıtını yapıyoruz. 2500 adet seramik çakıl taşının bir araya gelmesi ile oluşturulacak olan 2.5 metre yüksekliğindeki heykel; birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembolü olacak” dedi.

Haberin Devamı

Dostlar Grubu’nun Bayram hediyesi
Hasan BAYRAK, (DHA)
BODRUM- Yalıkavak’ta yaşayan bir grup yabancı Ramazan ayı boyunca düzenledikleri çeşitli etkinlikler ve yardım gecelerinde topladıkları bağışlarla yiyecek aldı, ihtiyacı olanlara dağıttı. Bodrum’un Yalıkavak Beldesi’nde yaşayan ve kendilerine “Yalıkavaklı Dostlar Grubu” ismini veren yaklaşık 50 yabancı Ramazan ayı boyunca ikinci el kitap ve eşya satışı, çekilişlerin yapıldığı hayır geceleri gibi yardım etkinlikleri düzenledi, bağışlar topladı. Toplanan bağışlarla pirinç, yağ, un, salça gibi temel gıda maddeleri alan grup üyeleri bunları Yalıkavak Belediyesi’nin tespit ettiği yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara dağıttı, bayramlarını kutlayarak yaşlıların elini öptü. Yalıkavaklı Dostlar Grubu’nun kurucularından İngiliz Gill Bishop, “Yardım etkinliklerine katılan, bağış yapan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum. O insanların ihtiyaçlarını bir derece karşılayabilmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ramazan ayından sonra da yardım etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kız öğrenciye konforlu yurt
Doğan ÇİZMECİ, (DHA)
TURGUTLU Belediyesi ve Manisa İl Özel İdaresi tarafından ortaklaşa yaptırılan Halil Kale Fen Lisesi Kız Öğrenci Yurdu tamamlandı. İç mefruşatı ve döşemesi gerçekleştirilen öğrenci yurdu yeni eğitim öğretim yılında öğrenciler tarafından kullanılmaya başlanacak. 120 öğrenci kapasiteli 3 kattan oluşan ve toplam 40 odanın bulunduğu yurtta öğrenciler 4’er ve 2’şer kişilik klimalı odalarda konaklama imkanı bulacak. Özel olarak tasarlanan dersliklerde çalışabilecek. Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi Müdürü Tahsin Bozkurt, “Okulumuzun en önemli eksiklerinden biri olan öğrenci yurdu sorunu bu yıl ile birlikte sona eriyor. Son derece modern bir şekilde inşa edilen ve öğrencilerimizin her türlü isteğini karşılayacak olan kız öğrenci yurdumuzun yapımını gerçekleştiren Turgutlu Belediyesi ve Manisa İl Özel İdaresi yetkililerine çok teşekkür ederim. Bu örenci yurdunun tamamlanması beni son derece mutlu etti” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Tartan Tunç’u güldürdü
Haldun AKYÜZ / AKHİSAR, (DHA)
KONAK Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın yardım eli Akhisar’ın Mecidiye  Beldesi’ndeki bedensel engelli Tunç Ölçüm’e kadar uzandı. Başkan Danışmanı Bülent Sağlam, Mecidiye’ye gelip akülü arabasını Tunç Ölçüm’e (27) teslim etti. Paşa Mahallesi’ndeki evinde ailesine bağımlı olarak yaşayan Ölçüm akülü arabasına binip sokaklarda tur atarak, “Artık rahatlıkla gezeceğim. Çok mutluyum. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Konak Belediye Başkan Danışmanı Bülent Sağlam da zaman zaman başka kentlerde yaşayan insanlara da sosyal belediyecilik anlayışıyla yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Kaymakam lokma servisi yaptı
DATÇA, (DHA)
DATÇA Kaymakamı Hamdi Üncü, Eski Datça Mahallesi’nde düzenlenen geleneksel bayramlaşma töreninde, kazanın başına geçip konuklara lokma servisi yaptı. Eski Datça Doğal Dokuyu Koruma ve Turizmi Teşvik Derneği (DADYADER) ile Eski Datça Mahallesi Muhtarlığı’nın işbirliğinde düzenlenen törende, konuklara lokma ikramında bulunuldu. Eski Datça Mahallesi’nde bayramın ikinci günü gerçekleştirilen bayramlaşma törenine, Kaymakam Hamdi Üncü, Belediye Başkanı CHP’li Şener Tokcan, DADYADER Başkanı Asuman Kaymak, Mahalle Muhtarı Neşe Karaoğlan ve ölümsüz şair Can Yücel’in eşi Güler Yücel ile yüzlerce kişi katıldı. Eski geleneklerin yaşatılmasının önemine değinen Üncü, “Bu tür etkinlikler kültürümüzün, bizi biz yapan değerlerimizin tanınması ve gelecek nesillere aktarılması bakımından son derece önemli” dedi.

Antik Truva’nın nekropolü yok
Burak GEZEN /ÇANAKKALE (DHA)
ÇANAKKALE Merkez’e bağlı Tevfikiye Köyü sınırları içinde yer alan Truva Antik Kenti’nde bu yıl yapılan arkeoloji kazılarında, ulaşılmaya çalışılan nekropole ait bir iz bulunamadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Truva Kazı Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rüstem Aslan, antik kentin nekropolünü bulma umutlarının gelecek yıllara kaldığını açıkladı. Doç. Dr. Rüstem Aslan, kazı çalışmalarının gelecek yıl devam edeceğini ve Truva’nın, gizemlerinden yavaş yavaş bilgiler sunacağını söyledi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!