Gün birlik günü

Güncelleme Tarihi:

Gün birlik günü
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2016 15:39

İZMİR İş dünyası ve sivil toplum örgütleri Ankara’daki son terör saldırısını kınayıp, teröre boyun eğmeyecekleri mesajı verdi.

Haberin Devamı

Gün birlik günü

"SALDIRILARA ASLA ALIŞMAYACAĞIZ"

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ankara’da 13 Mart’ta gerçekleşen terör saldırısından çok büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Ülkemizin başkenti Ankara’da son beş ayda 3’üncü terör saldırısının yaşanması kabul edilemez. Bu saldırılara asla alışmıyoruz, her saldırı ile acımız daha da katlanarak artıyor. Türkiye’nin bu terör sarmalından kurtulması için hepimiz üzerimize düşeni yapmaya fazlasıyla hazırız ve bir an önce teröre son verilmesi için gereken tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz" dedi.

"GELECEK NESİLLERE BAKACAK YÜZÜMÜZ KALMADI"

Haberin Devamı

Ege Genç İşadamları Derneği’nin Başkanı Seda Kaya, yüreği Türkiye için çarpan herkesin derin bir üzüntü ve acı içinde olduğunu ifade etti. Kaya, "Bu yaşanılanlara dur denilmez, sorumlular yükümlülüklerini yerine getirmez ise gelecek nesillere, çocuklarımıza söyleyecek sözümüz, bakacak yüzümüz kalmayacak. Geleceğin Türkiye’si olarak, Ortadoğu’nun karanlığında boğulmayı reddediyoruz. Hergün bombaların patladığı bir ülke olamayız. Böyle yaşamayı öğrenemeyiz ve böyle bir geleceği reddediyoruz" dedi.

Gün birlik günü

"SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI"

EGSD Başkanı Mukadder Özden, Ankara’da 5 ay içinde meydana gelen 3 ayrı terör olayında 172 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı, "Son aylarda doğal olmayan bu ölümlerin artışı ülke bazında hepimizin moralini bozuyor. Bu sürecin neden bu hale geldiğini ve neden hala bitirilemediğini sorgulamamız lazım. Ekonomiye etkilerini, ticari olumsuzlukları bir kenara bıraktık ülkemizin geleceği için endişelenir durumdayız. Endişelerimiz giderilmeli. İstihbarat ve güvenlik zafiyetlerinin sorumluları artık cezalandırılmalı. Artık bizi yönetenler de bu saldırılardan öz eleştiri yapmalı" dedi.

Haberin Devamı

Gün birlik günü

"TEDBİR ALINMAMIŞ"

EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, şiddet ve terörü kınadıklarını söyledi, "Ülkemizin önceliği güvenlik olmalı. Bütün halkımız ve vatandaşımız korku içinde. Bütün partilerin bir araya gelerek bu soruna çözüm üretmesi gerekiyor. Ne yazık ki gerekli tedbirler alınmamış. Böyle bir ülkede ne ticaret olur ne de turizm olur. Hükümetin acilen her şeyi bırakıp güvenlik sorununu çözmesi gerekiyor. Teröre geçit vermemeliyiz ama terörü engelleyemeyenler de üzerlerine düşeni yapmalı" dedi.

Gün birlik günü

"ORTADOĞU BATAKLIĞI"

EGOD Başkanı Mustafa İduğ, ülkemizin Ortadoğu bataklığına sürüklenmesin istemediklerini belirtti, "Terör saldırıları ne yazık ki insanlarımızı öldürmeye devam ediyor. Ankara’da üçüncü kez böyle bir olayın yaşanması bizleri endişelendiriyor. Bir devletin asli görevi vatandaşının güvenliğini sağlamaktır. Eğer bu yapılamıyorsa güvenlik zaafiyeti vardır. Burada mesuliyeti olanlarda bunun cezasını çekmelidir" dedi.

Haberin Devamı

EGE ÜNİVERSİTESİ KINADI

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınadı. Rektörlükten yapılan açıklamada, "Amacı toplumda korku, panik ve endişe yaratmak, kin ve nefret duygularını körükleyerek gerginlik ve çatışma ortamını beslemek olan terör, çirkin yüzünü bir kez daha göstermiştir. Milletimiz büyük bir sabır sınavından geçmektedir. Ege Üniversitesi Ailesi olarak menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz" denildi.

BİRLİK GÜNÜ

Gediz Üniversitesi Rektörlüğü de Ankara’daki terör saldırısını kınayıp yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Birlik ve bütünlüğümüze, huzur ve güvenliğimize yönelik insanlık dışı terör olaylarına ne yazık ki bir yenisi daha eklendi. Başkentimiz Ankara’dan gelen son bombalı saldırı haberiyle bir kez daha acıya boğulduk. İstiklal Marşımızın kabülünün 95’inci yıldönümünün ertesi gününde gerçekleştirilen bu haince eylemi tertipleyenler ile destekleyenleri şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Terör, hiçbir zaman kirli emellerine ulaşamayacak; şer odaklarının gücü birlik ve beraberliğimizi bozmaya yetmeyecektir" denildi.

Haberin Devamı

Gün birlik günü


"ÜLKEMİZ TERÖRÜ BOYUN EĞMEYECEK"

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, tarifsiz bir üzüntü içinde olduklarını belirtti. Ülkü, "Milletimizin canı bir kez daha yanmıştır. Ülkemiz, teröre boyun eğmeyecektir. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız; hepimizin kardeşleri, arkadaşları, evlatlarıdır. Acımız büyük. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır" dedi.

Gün birlik günü


"KATLEDEREK ÖZGÜRLEŞİLMEZ"

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, Türkiye’nin kalbi Ankara’da 6 ay içinde üç bombalı saldırı yaşandığına dikkat çekti. Dikmen, şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

"Vahşi saldırıların hemen ardından mahkemeler yayın yasağı getirdi. Sosyal medya engellendi. Halkın haber alma özgürlüğü bu kararlarla yok sayıldı. Türkiye’de yaşanan bombalı saldırıları kanıksadığımız gibi yayın yasakları da hayatımızın değişmez parçası haline geldi. Katledilerek, öldürerek hiçbir şekilde ’özgürlüğe’ ulaşılamaz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Yurtta barış dünyada barış’ sözleri, Türkiye’nin yol gösterici rehberi olmalıdır. Türk halkı kendini, artık güvende hissetmek istiyor. Saldırıyı lanetliyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına başsağlığı diliyoruz. Tek dileğimiz bu acıların bir daha yaşanmaması."



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!