Gül Anne ölümü seçti

Güncelleme Tarihi:

Gül Anne ölümü seçti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Eşinden ayrılıp kızını kaybettikten sonra kreş açıp kendisini çocuklara adayan ama rekabete yenik düşen Bayraklı'nın Gül Annesi, tarım ilacı içip hayatına son verdi

İZMİR'de, çocukların, ‘‘Gül Anne’’ dediği kreş sahibi emekli öğretmen Fatma Gülay Ulutürk, sevgisiz, yalnız kaldı. Bayraklı'da, Gül Anne Kreş ve Gündüz Bakımevi'ni açan Ulutürk'ün son aylarda işleri de bozuldu.

BAŞUCUNA iki yıl önce ölen özürlü kızı Damla'nın fotoğrafı ile Kuranıkerim koyan Fatma Gülay Ulutürk (55), haksız rekabet yüzünden işlerinin bozulduğunu belirten bir not bırakıp tarım ilacı içerek canına kıydı.

İSTANBUL Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu olan Fatma Gülay Ulutürk, yıllarca liselerde öğretmenlik yaptı, öğrenci yetiştirdi. Bu arada, yaptığı evlilikten kızları oldu. Ulutürk'ün, ‘‘Damla’’ adını verdiği kızı özürlüydü, evliliği yürümedi, kocasından boşandı, 25 yıllık öğretmenliğini de noktalayıp emekli oldu.

Yeni yaşam arayışı

SEVGİ ve şefkatle baktığı kızıyla yeni bir yaşam kurmak isteyen Fatma Gülay Ulutürk, İzmir'e dört yıl önce yerleşti. Yürüyemeyen ve konuşamayan Damla, iki yıl önce, 8 yaşındayken öldü. Kızının ardından gözyaşı döken Ulutürk, çocuk özlemini gidermek için kreş açmaya karar verdi.

BAYRAKLI 1644 Sokak'ta 114 numarada dubleks ev kiralayan Fatma Gülay Ulutürk, 8 ay önce, 0-6 yaş arası çocukların bakımının yapılacağı ‘‘Gül Anne Kreş ve Gündüz Bakımevi’’ni açtı. Çocukların ‘‘Gül Annesi’’ Ulutürk, bahçesine oyun parkı kurup, tavuk beslediği kreşte yatıp kalkıyordu. Önceleri çok sayıda öğrenci varken son zamanlarda işleri bozuldu. Ulutürk, 3'ünden para almadığı 7 öğrencisi kalınca eşyaların parasını, kirayı ödeyemedi, icra geldi.

Haberin Devamı

Tarım ilacı içti

Dün yine çocukları ve kreş çalışanlarını gönderen 55 yaşındaki Fatma Gülay Ulutürk, odasına çekildi. Yatağının başucuna ölen kızı Damla'nın fotoğrafıyla, Kuranıkerim'i koyan Ulutürk, tarım ilacıyla hayatına son verdi. Sabah kapı açılmayınca camdan giren personel, patronlarının cesediyle karşılaşıp polise haber verdi. Talihsiz kadın, bıraktığı mektupta, borçları yüzünden canına kıydığını belirtirken, aynı sokakta kurulu başka bir kreşin sahiplerini haksız rekabet yapmakla suçlayıp, ölümüne bu kişilerin neden olduğunu yazdı. Olaya el koyan nöbetçi savcı ve adli tabip kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Fatma Gülay Ulutürk'e otopsi yapılmasına karar verirken, mektuptaki iddiaları da araştırmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!