FOODEX'e yabancı ziyaretçi ilgisi

Güncelleme Tarihi:

FOODEXe yabancı ziyaretçi ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 13:56

İZMİR'de açılan FOODEX 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'na ilk iki günde 25 farklı ülkenden ziyaretçi geldiği, en fazla ilgiyi, Balkanlar ve Ortadoğu'dan sektör profesyonellerinin gösterdiği bildirildi. Hafta sonunda ziyaretçi sayısının katlanacağını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, katılımcıların nitelikli ziyaretçilerden oldukça memnun olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

5 Kasım Perşembe günü Fuar İzmir D Salonu'nda başlayan FOODEX 2015 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, yerli ve yabancı sektör profesyonellerinin ilgi odağı oldu. İlk gün 3 bin 728 kişinin ziyaret ettiği organizasyona ikinci gün ilgi daha da arttı. Çok sayıda il ve ilçeden girişimcilerin ziyaret ettiği fuara bazı odalar alım heyetleri ile katıldı. Dünyanın dört bir yanından, 25 farklı ülkeden sektör profesyonellerinin giriş yaptığı FOODEX 2015'e en fazla katılım Balkan ve Ortadoğu ülkelerinden oldu. İran, Irak, Ürdün, Cezayir, Fas, Tunus, Suudi Arabistan, Bahreyn, Yunanistan ve adaları, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Bulgaristan en fazla katılımı sağlayan ülkeler arasında yer aldı.

YENİ İŞ BAĞLANTILARI SAĞLANDI

Yaklaşık 100 stantta süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, yöresel ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergileyen katılımcılar ilk iki günkü iş bağlantılarından oldukça memnun olduklarını vurguladı. Gıda ve gıda teknolojilerinin perakendeci ve toptancıları, kafe, bar, restoran, kantin ve büfe sahipleri ve işletmecileri, market ve mağaza zincirleri, toptancı ve bayiler, marka sahipleri, dış ticaret firmaları, ikram ve konaklama tesisleri temsilcileri tarafından ziyaret edilen organizasyonun hafta sonundaki ziyaretçi sayısında büyük bir artışın olacağı tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

KATILIMCILAR VE ZİYARETÇİLER MEMNUN

FOODEXe yabancı ziyaretçi ilgisi

Katılımcı ve ziyaretçi memnuniyetinin kendileri için büyük önem taşıdığını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, ilk iki günde katılımcıların ve ziyaretçilerin memnuniyet ve takdirlerini bildirdiğini söyledi. Gençer, "Türkiye'nin en büyük fuar kompleksi olan Fuar İzmir'de bu ilk organizasyonumuzdu. FOODEX bu alanda her geçen yıl çıtası yükselerek yapılmaya devam edilecek. Katılımcılarımızın hak ettikleri yere ulaşması ve yeni iş bağlantıları kurmaları için titiz çalışmalarımız sürecek. Başarıyı görenler gelecek yılın yer tahsislerini şimdiden yaptırmak istiyor. Çalışmalarımızın semeresini görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!