Eş, dost, akraba listesine tepki

Güncelleme Tarihi:

Eş, dost, akraba listesine tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2012 00:00

CHP Konak’ta İlçe Başkanı Aytekin Tunus’un ismini çizip rakibinin adı yazılması üzerine Sinan Karamustafaoğlu başkan seçildi. Tunus’un listesinde kendini göremeyenler, ‘eş, dost ve akraba listesi’ne tepki gösterdi.

Haberin Devamı

CHP’de Konak İlçe Kongresi’nde delegeler, eş dost ve akraba listesine tepki gösterdi. İlçe Başkanı Aytekin Tunus ile Sinan Karamustafaoğlu’nun yarıştığı kongrede 400 delegeden 368’i oy kullandı. 175 oy Karamustafaoğlu, 169 oy Tunus aldı, 24 oy geçersiz sayıldı. Tunus’un yönetimine oy veren 191 kişiden 22’sinin Tunus’un adını silip yerine Karamustafaoğlu’nun adını yazdığı ortaya çıktı. Kongre sonucuyla örgütü şoka soktu. Tırpan operasyonunda listede kendini göremeyen delegenin parti içindeki bazı ekiplerin eş, dost ve akrabalarına tepkisi etkili oldu. 65 kişilik il delege listesinde Sedat Uzunbay, eşi Nalan Uzunbay, Şakir Başak, eşi Zeldan Başak, Rıfat Nalbantoğlu, Aytekin Tunus, eşi Emine Tunus, kardeşi Leman Tunus yer aldı. Listede eş, dost ve akrabaları gören, tüzük değişimine rağmen eski yapının devam etmesine tepki gösteren 22 delege Tunus’u çizdi. CHP eski İzmir İl Başkanı olan İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in Tunus’a kongreden önce “Her altı delegeye bir il delegesi düşüyor. Altı delegeye sorun kendi içlerinden bir isim önersin. Parti içi demokrasi böyle işler” dediği, ancak Tunus’un Uzunbay ve Nalbantoğlu ittifakıyla liste hazırladığı, partililerin buna tepki göstermesi üzerine de “Bana kimse isim dayatamaz. Dayatırsa çekerim restimi, kendim yaparım listemi” dediği öne sürüldü.

24 geçersiz oy

Haberin Devamı

Bu arada kongre salonunda adayı Ali Yılmaz’ı geri çekerek Tunus ile pazarlık yapmak isteyen Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm başarılı olamadı. Kürüm’ün 24 delegesi Tunus’a da Karamustafaoğlu’na oy vermedi, boş oy kullandı. Tunus’un 16 kişilik yönetimi sonucu alınca hemen toplu istifayı gündeme aldı, ancak soğukkanlı davranınca önce 24 boş ve geçersiz oyun peşine düştü. Sonucu değiştirebilecek geçersiz oylar için itiraz edildi. Yeni tüzüğe göre, yönetim toplu halde istifa ederse Sinan Karamustafaoğlu da düşer ve partinin 45 gün içinde olağanüstü kongreye gitmesi gerekir. Sadece başkanın istifası durumunda yönetim kendi içnden bir başkan seçer.

Sonucu alınca eşi Emine Tunus ile el ele tutuşarak kongre salonundan ayrılan Aytekin Tunus, “Bundan sonra işime ve aileme zaman ayıracağım. Yönetimin istifa etmesinden yana değilim. Bu operasyon bana değil Genel Merkez’e yapıldı” dedi.

BABAM OLSA TANIMAM

Haberin Devamı

CHP Konak İlçe Başkanlığı’na seçilen Sinan Karamustafaoğlu 40 yıllık partili. Konak’ta tıp kitapları satan Güven Kitapevi ile Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kafeterya işletiyor. Güzelbahçe’de yaşıyor, üç çocuk beş torun sahibi. Karamustafaoğlu, Tunus yönetimi ile uyumlu çalışacağını belirterek “Benim açımdan bir sorun yok. Bu ev bizim evimiz. Biz bu evin çocukları kardeşleriyiz. Kardeşler arasında tartışma olabilir. Ben şu anda ailenin babasıyım. Saygıyı kaybetmediği, diğerini ötekileştirmediği sürece herkesle uyum içinde çalışırım. Ama partime bana kim zarar verecek olursa babam olsa tanımam. kulağından tutup atarım. Hiç affım olmaz” dedi.
Karamustafaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ın kongrede Tunus’u desteklemesine de “Kırgınlığım yok, ama aramızdaki ilişki nötrleşti” dedi. Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan Tunus’a açık destek verirken, danışmanı Cenap Börühan ile Başkan Yardımcısı Cumhur Şenolsun Karamustafaoğlu’nun il delege listesinde yer aldı.

KİMLER GİRDİ

Haberin Devamı

CHP Konak’ın 16 kişilik ilçe yönetim kurulunda Konak Belediyesi’nin iki personeli Duygu Afacan ve Gürol Işık girdi. Tunus’un eski yönetiminden Serkan Çildan, Ozan Ali İlgazi, Azmi Kumova, Eyüp Turşak, Nilüfer Akyüz, Ali Alanç yeniden görev aldı. Gültepe’den Serkan Uçma’nın yanısıra Kadın Kolları İlçe Başkanı Filiz Sezer ilçe yönetimine girdi. Nurselin Karaloğlu, Özlem Sevilen, Etem Demirci, Yılmaz Sunan, Mehmet Günal. İlçe yönetimine giren Meltem Koç aynı zamanda il delegesi de oldu. Koç’un divan yönetiminde de yer alması tepki çekti.

CHP Eşme’de Şahin yeniden

CHP Uşak Eşme İlçe Kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Ekmel Şahin ve Ali Eş’in listeleri yarıştı. Belediye Sosyal Hizmet Binası Düğün Salonu’nda yapılan seçimde 139 delegenin 131’i oy kullandı. Şahin, oyların 73’ünü alarak güven tazelerken, Eş’e 58 oy çıktı. Yeni yönetimde Mustafa Özpak, Safinaz Zenginsan, Nizamettin Mercan, Neşet Erdem, Veli Yarcı, Uğur Baygın, Perihan Köklü, Ezgi Korkut, Sultan Sezer, Sencer Teke, Mehmet Malatyalı ve Erhan Kaya yer aldı. - Ergül ÖZDEMİR, (DHA)

Güzelbahçe’de Arslan’a güven

Haberin Devamı

CHP İzmir Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan’ın tek aday olduğu kongreye 111 delegeden 92’si katıldı. 2 oy geçersiz çıktı. Geçerli 90 oyun tamamını alan Arslan güven tazeledi. 12 kişilik yönetim Selda Ateş, Nebil Çalışan, Ayten Çetin, Zeynep Ferda Demirbaş, İkbal Güneş, İsmail Kandemir, Aras Kaynarca, Ender Özkılınç, Nasuf Turhan, Murat Türkelli, Yaşar Üremiş, Metin Yavaş’tan oluştu. CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, oturduğu Güzelbahçe’den delege oldu. Bayır’ın yanı sıra Sultan Akca, İlçe Başkanı Ednan Arslan, Belediye Başkanı Mustafa İnce, Fulya Türkeli de il delegesi seçildi. 
- Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!