Ekonomiden kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

Ekonomiden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2009 22:41

Haberin Devamı

Organize Sera’ya su

DENİZLİ’de kurulma çalışmaları süren Türkiye’nin ilk Organize Sera Bölgesi’nin sulama suyu ihtiyacının Cindere Barajı’ndan sağlanması kararlaştırıldı.  Denizli Valisi Yavuz Erkmen başkanlığında yapılan toplantıda DSİ Aydın 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, “Yeni kurulacak organize sera bölgesine Cindere Barajı’ndan yılda 5 ile 8 milyon metreküp arasında su vermek için ilgili müteahhit firma ve ilgili enerji firması ve DSİ olarak mutabakat sağladık. Suyu vereceğiz. İl Özel İdaresi de konuyla ilgili projeleri geliştirdikten sonra sera bölgesinin kullanma suyuyla ilgili problemi kalmayacak” dedi.

Mobilyada yerel marka ALFEMO

MOBİLYADA modern tasarımları ve kalitesiyle yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da adından-sözettiren Alfemo’nun perakende zinciri Yeşildağ Mağazaları, yelpazesini giderek genişletiyor. Şirketin Pazarlama Müdürü Selçuk Özsoy, “Home Concept” anlayışında açtıkları alışveriş merkezlerinde en seçkin dünya markalarını bünyelerinde bulundurduklarını belirterek, elektronikte Sony, Philips, LG, bilgisayarda Casper ve Exper, Beyaz eşya sektöründe Hotpoint-Ariston, İndesit ve Sharp kalitesini tüketiciye sunduklarını söyledi. Özsoy, izmir’in yerel mobilya markası Alfemo’nun  tüketicinin hem bütçe, hem de kalite beklentilerini karşılama konusunda iddialı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Olgun Çelik’ten Safkar’a transfer

TİCARİ araç ve raylı sistem klimaları, frigorifik soğutucuları üretimi ve ihracatı konusunda Türkiye’nin lider firması Safkar, yeniden yapılanma sürecinde yaprak yay üreticisi Olgun Çelik’in genel müdürü Doruk Aydın’ı bünyesine dahil etti. Olgun Çelik’teki görevi boyunca verimlilik ve satışta rekor gelişim sağlayan Aydın, sektöründe en son teknoloji ürünü olan  2. fabrika yatırımı gerçekleştirdi. Yeni görevine başlayan Aydın, “Safkar’ı güçlü marka ve güvenilir servisiyle dünya ölçeğinde tanınan ve tercih edilen lider bir üretici konumuna yerleştirmeye odaklanacağız” dedi.

Üzümü satma fiyat artacak

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, 10 gün önce açıkladıkları 245 bin ton tahmini üzüm rekoltesinin tutmayacağını belirterek,  “Rekoltenin 200 bin ton olacağını sanıyoruz. Üretici dişini sıksın. Bu yıl Türk üzümü kazanacak” dedi. Düşük rekolteye karşın üzüm fiyatının yüksek olacağını söyleyen Sorman, “Bu yıl Türk üzümünün para edeceğine inanıyoruz. Şu an Manisa’da bile tüccar 2 lira 20 kuruş veya 2 lira 40 kuruş civarında fiyatla alım yapıyor. Üretici üzümünü satmasın, ihracatçıların dış bağlantılarını yapmasını beklesin. Zaten şu an dünyada bizden başka ülkede kuru üzüm yok. O yüzden rakamlar artacak. Üzüm fiyatı 3-4 liraya çıkacak. Sıkın dişinizi ve ürününüzü satmayın” diye konuştu.

Şarapçılıkta atağa kalktı

Haberin Devamı

DENİZLİ’nin Bekilli İlçesi şarap turizmini geliştirmek için atağa kalktı. Belediye Başkanı Mustafa Başkafa, şarap turizminde ciddi projelerle dünya markası olmayı hedeflediklerini söyledi. Başkafa, “Üzüm, pekmez ve sirke ile de adımızı duyuracağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!