Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2010 21:03

Haberin Devamı

Marina’da sonbahar ve kış etkinliğiizmir’in Çeşme İlçesi’nde 30 Temmuz’da hizmete giren IC Çeşme Marina, sonbahar ve kış ayları için dolu dolu bir program hazırladı. Yaz aylarında yelken yarışlarına imza atan marina yönetimi, şarap festivali düzenleniyor. Ekim’de Almanların ünlü Oktoberfest’i, Kasım’da zeytin ve zeytin ürünleri temalı bir etkinlik, Aralık ayında ise büyük ses getirecek ve herkesi Çeşme’ye çekecek bir yılbaşı ve noel etkinlikleri yapılması planlanıyor.Mini bir yarış bile varEge ve Akdeniz limanlarında bağlı bulunan yabancı tekne sahiplerinin 24 Aralık’ta başlayan bir haftalık Noel tatilinde genellikle Türkiye gelerek hem teknelerini kontrol ettiklerini, hem de tatil yaptıklarını vurgulayan Çeşme Marina Genel Müdürü Can Polat, “Havalar elverdiği takdirde koylararası gezi hatta mini bir yarış planlıyoruz. Marina’nın kara kısmındaki mekanlar sıkı bir şekilde yılbaşı programları hazırlıklarındalar. ” diyor.

Haberin Devamı

Kirazcılara destek sözüBüyükşehir Belediyesi, mevsimsel koşullardan dolayı ürünü zarar gören kiraz üreticisi için de yeni bir proje geliştirdi. Bugüne kadar 6 milyon metrekare alanda ova yollarını düzenleyerek ürünlerin tozdan kurtarılması ve verimliliğin artmasını sağlayan izmir Büyükşehir Belediyesi, yeni örtü projesiyle kirazların verimini ve pazar değerini daha da artıracak. Örtüaltı kiraz yetiştiriciliği modeline, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Tarım İl Müdürlüğü, Kemalpaşa Tarım İlçe Müdürlüğü ve Kemalpaşa Belediyesi de destek verdi.  Proje ile, don ve dolu zararını azaltılıyor, ayrıca kuş ve böcek gibi canlıların bahçe içerisindeki hareketleri kısıtlanıyor. Özellikle yaz aylarında 35 derece ve daha yüksek sıcaklıklarda kirazda “ikiz meyve” oluşumu da pilot proje ile önlenecek.

Sinarit tamam sıra trançadaSinariti ilk kez yetiştiren Akuvatur Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tuncer, önümüzdeki yılda sinaritin irisi olan trançayı yetiştirmeye başlayacak. Yılda 150 ton sinarit ihraç eden Tuncer’in bu yırtıcı balığı yetiştirme öyküsü, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı’nda büyük ilgi gördü. izmir’de 16-18 Eylül arasında düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Fuarı’nda açtığı standla büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Organik pazara sahip çıkalımOrganik tarım üreticileri, Ege-Koop’un halkı GDO’lu ürünlere karşı bilinçlendirmek amacıyla düzenlediği ve kitaplaştırarak ücretsiz dağıttığı “GDO’lu Gıdaların Çevre ve Toplum Sağlığına Etkileri” konulu panelde gösterdiği duyarlılık üzerine, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ı Bostanlı’daki Ekopazar’da ağırladı. Ürünlerini satan üreticilerle tek tek görüşen Hüseyin Aslan, hem alışveriş yaptı, hem de üreticinin sorunlarını dinledi.Son derece iyi olduOrganik ürünler konusunda kamuyonda değişik fikirlerin yer aldığını belirten Aslan, ortaya çıkan bilgi kirliliğinin de tüketicinin kafasını karıştırdığını söyledi. Aslan, “GDO’lu ürünlerle ilgili dünyada iki farklı yaklaşım söz konusu. abd, çin, hindistan, Kanada, Arjantin, Avustralya, Brezilya ve Yeni Zelanda GDO taraftarıülkeler olarak GDO’lu ürünlerin organik ürünlerden farklı olmadığını ve risk taşımadığını savunuyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Daha çok kümes yapalımBEYPİLİÇ Genel Müdürü Sait Koca, yeni pazar arayışındaki beyaz et sektörünün devletten beklediği desteğin sadece maddi destek olarak algılanmaması gerektiğini söyledi, “Bürokrasi çok yavaş işliyor. Bunu azaltabilecek hızlandırabilecek de devlet. İşte bu da devlet desteği” dedi.

İzmirgaz’ın kent dışı ilk merkeziTire’de doğalgaz alt yapısı çalışmalarına devam eden İzmirgaz A.Ş. abone merkezi açtı. İlk kez şehir merkezi dışına bir abone merkezi açan ve Tire’yi bu kış ucuz, temiz, kaliteli yakıt olan doğalgazla tanıştırmayı planlayan İzmirgaz’ın ilk abonesi Belediye Başkanı Tayfur Çiçek oldu. Haziran 2008’den bu yana Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin doğalgaz kullanımına başladığını hatırlatan Çiçek, “Sanayicimize büyük artı kazandıran rahat, sağlıklı ve çevreci bir yakıt olan doğalgaz, artık ilçe merkezimize ulaşarak Tireliler için avantaj sağlayacak” dedi. İzmirgaz A.Ş. Genel Müdürü Hamdi Burçin Yandımata, doğalgaz hattını döşerken şehir dokusuna zarar vermemeye çalıştıklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!