Ekonomi Hattı

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi Hattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2010 22:07

Haberin Devamı

210 bayisi biraradaEvren KASIRGA, (DHA)

ÜNLÜ Pulluk Ziraat Aletleri Zirai Ürünler Sanayi, Türkiye ve yurtdışınaki toplam 210 bayisini üç gün Manisa Saruhan Otel’de ağırladı. Yönetim Kurulu Başkanı Halit Ünlü, 1971’den bu yana Manisa’da hizmet verdiklerini belirterek, “ISO 9001, 2008 kalite yönetim sistemi sertifikasına sahip firmamız, 2009 yılında Tarım İşleri Genel Müdürlüğü’nün talebi ile yapılan ar-ge çalışmasında, Türkiye’de ilk kez 13’lü 16 Numara Katlanır Çizidışı Çekili Tam Otomatik Profil Pulluk Projesi’ni başarıyla tamamladı” dedi. Ünlü, yıllık üretimin yüzde 35’lik bölümünü Bulgaristan, yunanistan, Romanya, rusya, iran, ırak, Suriye, Özbekistan, Sudan, Ukrayna ve Fas gibi ülkelere ihraç ettiklerini söyledi.

Yonca’ya TAFED’den onay

YONCA Gıda’nın ürünleri Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) tarafından onaylandı. Yonca Gıda’nın hem besin değeri, ergonomik yapısı, piyasadaki uygun fiyatları ile hem de ayçiçek, mısır, kanola yağı, salça, ketçap, mayonez, salça ve turşu çeşitlerinden oluşan geniş ürün yelpazesi ile aşçıların beğenisini kazandığını söyleyen Genel Müdürü Ali İhsan Aksu, TAFED’in bağlı aşçılara Yonca ürünlerini önerdiğini söyledi. Yonca Gıda’nın www.yoncagida.com.tr adresinden yemek tariflerine ulaşılıyor.

Haberin Devamı

Üniversite ile sanayi işbirliği

EGE Üniversitesi ile Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetimi’nin işbirliğiyle düzenlenen “E-Ticaret ile izmir’in dünyaya açılımı” konulu projeye katılan 106 kişiye sertifikaları verildi. EÜ Rektörü Prof. Candeğer Yılmaz, en büyük vizyonlarının sanayi-üniversite işbirliğini geliştirmek olduğunu belirtirken, “Biz bilgi üretiriz, sanayi bu bilgiyi işleyerek daha iyi bir gelecek için kullanır” dedi.

Proje çok yönlü yarar sağlar

İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş da verilen eğitimlerde bölge firmalarının internet ortamında potansiyel müşteriler tarafından daha çok aranmasını sağlayarak, ihracatın ve yurtiçi satışlarının artırılmasının hedeflendiğini söyledi. Projenin üniversite-sanayi işbirliğine çok güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Uğurtaş, “Kursiyerlerimizin bir kısmı üniversite öğrencisi, bir kısmı ise sanayi çalışanı. Proje çok yönlü yarar sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Et ithalatıyla hayvancılık biter? Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)ET fiyatlarının yükselmesiyle gündeme gelen ithalat tartışmalarına Uşak’tan tepki geldi. Uşak Ticaret Borsası Meclis Başkanı Dr. Yılmaz Başer, geçmişte yaşanan kuraklık, maliyet yüksekliği ve yanlış politikalar nedeniyle, nüfus artışına karşın küçük ve büyükbaş hayvan sayısında azalmalar meydana geldiğini belirtirken, et ithalatının serbest bırakılmasının hayvancılığın sonu olacağını öne sürdü. Geçmişte, et fiyatlarını ucuzlatmak için yapılan canlı hayvan ve et ithalatının hayvancılık sektörüne büyük darbe vurduğunu hatırlatan Başer, “İthalatla fiyatların düşeceğini düşünen yetiştirici, elindeki hayvanını hızla kestirme yoluna gidecek. Dolayısıyla hayvan sayısı ve süt miktarı azalacak. Bu da hayvancılığı bitirecek” dedi.

Zeytincinin gözü mazotta

Haberin Devamı

Sefer TALAY, (DHA)TÜRKİYE’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir’in Burhaniye İlçesi’nde hasadın sonuna gelinirken, çiftçiyi budama ve gübreleme çalışmaları telaşı sardı. Zeytin üreticisi gözünü devletin gübre ve mazot desteklerine dikti. Halen geçen yılın destek parasının ödenmediğini söyleyen Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, “Yörede hasat bitti. Çiftçi zeytinine gübre atacak ve budama yapacak. Üründen yeterince para kazanamayan zeytinci şimdi devletin yapacağı gübre ve mazot desteğini bekliyor. Dekar başına 7 TL olarak uygulanan gübre ve mazot desteğinin bu günlerde ödenmesi çiftçiyi biraz olsun rahatlatır” dedi.

Bakkal Amca’ya Ege-Koop desteğiEGE Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, izmir Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı ile biraraya gelerek, işbirliği önerdi. Aslan, Torbalı Ayrancılar’da 1600 konutun bulunduğu Egekent-4 Sitesi girişinde kurulan Ege-Koop Alışveriş Merkezi’nde kuracakları marketi izmir Bakkallar ve Bayiler Odası ile birlikte planlayıp yönetebileceklerini söyledi. Hipermarketlerin haksız rekabetine karşı bakkalların da güçbirliği yapmasının önemine değinen Aslan, “Toplumun omurgasını oluşturan bakkalımız, küçük esnafımız; toplumsal barışın ve demokrasinin sigortası olan esnaf teşkilatımızın halk nezdinde (amca) olarak kabul görmüş önemli bir kesimini oluşturuyor” dedi. Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Emin Bağcı ise, Ege-Koop gibi Türkiye’nin takdir ettiği bir kurumdan işbirliği teklifi almaktan onur duyduklarını belirterek, “Ege-Koop’un başarılı başkanı Sayın Hüseyin Aslan ve ekibiyle birlikte böyle bir model içinde yer almak bize mutluluk verir. Bu teklifi gerek oda gerekse üst birliğimiz nezdinde değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

EMİTT’ten bir ödül de Manisa’yaistanbul’da düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) izmir’in stand dekor ödülü almasının yanında, Manisa da “en iyi stand” seçildi. Dünyanın en önemli 10 turizm etkinliğinden biri olarak kabul edilen EMITT’te 1200 stand arasında öne çıkan Manisa’nın Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, ödülün kentin tanıtımı ve turizmin gelişmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Mesir macunu karılması ve temsili olarak saçılması etkinliğinin de yer aldığı standı fuar süresince 5 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!